„Hlavní hvězdou bude 9. srpna známý písničkář Glen Hansard. Na telčském zámeckém nádvoří vystoupí tento zpěvák a kytarista s kultovní irskou kapelou Interference ověnčenou mnoha cenami,“ prozradil organizátor festivalu Vojtěch Kolář.

Novinkou letošního ročníku bude velká zahajovací víkendová scéna na Panském dvoře, kde se pod širým nebem odehrají koncerty kapel Tata Bojs, Mydy Rabycad, Circus Problem a dalších. „Výjimečný bude rovněž koncert 1. srpna, kdy na hlavní scéně na zámku vystoupí například Bratři Ebenové či Karel Plíhal, který letos nikde jinde nevystupuje,“ dodal Kolář.

Nejstaršímu vozu na telčském náměstí bylo 107 let.
Telčské náměstí zaplnily veteránské vozy

Návštěvníci folkového festivalu se mohou těšit na koncerty Hradišťanu, Lenky Filipové, Václava Neckáře, Vlasty Redla, Vladimíra Mišíka, Michala Prokopa a několik desítek dalších interpretů.

Chybět nebudou ani zahraniční hosté. S kapelou Druhá tráva vystoupí všestranný hudebník a mistr Bluegrassu Andy Owens a jejich koncertu bude předskakovat irská písničkářka Luan Parle. Českým Javorům zase bude předehrávat Steve Adelson, který je mnoha kritiky považovaný za nejlepšího hráče na speciální strunný nástroj Chapman Stick na světě.

Divadelní představení se budou odehrávat v parku pod vrbou od 15 hodin. Pohádku dětem bude například hrát Víťa Marčík, Pruhované panenky a další umělci.

Úplný program i vstupenky je možné dohledat na webových stránkách Prázdnin v Telči. Předprodej vstupenek bude zahájen 7. května na webu festivalu.

Na Brádelském vrchu (Jihlava) se konal 10. celorepublikový sraz létání s draky.
Nad krajským městem létali barevní draci