Hlavním bodem pátečního programu bude vystoupení legendární kapely Katapult. „Koncert se uskuteční v rámci turné k padesáti rokům existence skupiny," podotkla Marie Pekárková z Pivovaru Dalešice.

V první den slavností se vedle Katapultu představí kapely FruFru a Blue Bench. Následovat bude večerní promítání filmu Donšanji.

„Lidé už si zvykli, že po hudebním programu se mohou podívat na nějaký film. Zůstaneme u toho i letos," řekla Pekárková.

Páteční Donšanji vystřídají v sobotu večer Postřižiny. Od jejich filmového ztvárnění právě v dalešickém pivovaru letos uplyne 35 let.

Asi největším lákadlem sobotního programu bude koncert skupiny Hradišťan.

„Její hlavní osoba Jiří Pavlica je velmi příjemný muž. Osobně se na toto vystoupení těším a zájem o něj mají i lidé," připomněla Pekárková za organizátory letošních Postřižinských slavností.

Pivovar Dalešice chce akcí navázat na svou dlouhou tradici. O překvapení oproti minulým ročníkům však přesto nebude nouze.

„Návštěvníkům chceme vyjít maximálně vstříc, takže v pátek budeme mít otevřenou restauraci i déle než do obvyklých šestnácti hodin. Během obou dnů pak plánujeme na nádvoří pivovaru grilovat různé speciality. To je asi největší novinka oproti minulým ročníkům," dodala Marie Pekárková.

K pivovaru však patří hlavně pivo. K dobré muzice a zábavě tak budou moci lidé ochutnat některé z dalešických piv.

Tamní pivovar jich v současné době vaří hned několik, od světlé výčepní desítky až po speciální tmavou třináctku.

Vstupenky na každý den programu vyjdou na 280 korun na místě. V předprodeji jsou pak o třicet korun levnější.

„Koupit se dají přímo u nás v pivovaru na recepci nebo přes internet, a to nejpozději ve čtvrtek. V pátek už bude vstupné za plnou cenu," upozornila Pekárková. Zatím největší zájem lidí vzbudilo páteční vystoupení Katapultu a samozřejmě sobotní koncert Hradišťanu.

„Dalo se to předpokládat. Právě tito muzikanti dokážou přitáhnout lidi i na jiné akce, než je ta naše," poznamenala Marie Pekárková.