Manuel už dávno odrostl dětským střevíčkům, je starý mládenec, ale vztah k matce byl tak silný, že si s ní chodí pravidelně povídat.


Vše, co se v jeho životě událo, vypráví u jejího hrobu. Jednoho dne matce touto cestou sdělí, že si našel nevěstu a že se konečně chystá oženit.


S úlevou v srdci odchází domů, ale tam na něj čeká překvapení v podobě jeho milované maminky, která vstala po deseti letech z hrobu a přišla si jeho nastávající proklepnout a zjistit, zda je opravdu tou pravou.


Průšvih je v tom, že matku vidí a slyší pouze Manuel. A tak se energická žena znovu začne plést do života svého dospělého syna. Komické situace tak na sebe nedají dlouho čekat. Brilantně napsaná komedie obletěla celý svět a dočkala se mnoha prestižních ocenění.


„V této roli alternuje Jiřina Jirásková a Libuše Švormová. Do Třebíče opět po roce zavítá Libuše Švormová,“ informovala programová vedoucí kulturního střediska Ivana Řídká.


V režii Radovana Lipuse dále hrají Václav Vydra coby Manuel, Jana Malá, Libor Hruška, Martin Zahálka, Marcela Peňázová a Ladislav Trojan.
Představení, které se odehraje v úterý 2. února v třebíčském divadle Pasáž, je v tuto chvíli beznadějně vyprodáno.