„Žijeme v klidné a bezpečné zemi, díky čemuž máme čas i na takový luxus jako jsou naše koníčky, například sborový zpěv. V jiných částech světa ale spousta dětí takové štěstí nemá. Vyrůstají v chudobě, v nebezpečném prostředí a často jim chybí i základní věci, které my považujeme za samozřejmost; voda, lékařská péče, vzdělání,“ vyjádřila se koordinátorka akce Helena Nosková.

Výtěžek z třebíčského koncertu organizátoři pošlou na jeden z programů Unicef, který dětem v nejchudších zemích světa pomáhá. Koncerty se budou konat první jarní den 20. března tohoto roku na různých místech v České republice. Přihlásilo se už kolem 150 pěveckých sborů. V Třebíči bude koncert 20. března v 17 hodin ve Sportovní hale TJ Spartak v ulici Manželů Curieových. Patronem třebíčského koncertu je osminásobná mistryně světa v kuželkách Naděžda Dobešová. Do programu se zapojí i sportovní oddíly Spartaku Třebíč.

Zpíváme pro Unicef
Kdy: ve středu 20. března v 17.00
Kde: Sportovní hala TJ Spartak v ulici Manželů Curieových v Třebíči
Vstupné: 50 korun, dobrovolně i víc
Na co přispějete: Vybrané peníze podpoří program Unicef Dobrý start do života, který cílí na podporu novorozenců. Zaměřuje se na vyškolení pracovníků nemocnic a vybavení novorozeneckých oddělení v nejchudších zemích světa.

Žádný ze zúčastněných sborů se nenárokuje honorář za koncert. Organizátoři charitativního koncertu založili i transparentní účet, na který mohou sponzoři poslat finanční příspěvek. Číslo účtu je 287222662/0300.

Dětský fond Organizace spojených národů podporuje i hokejista a třebíčský rodák Patrik Eliáš. „Viděl jsem Unicef v terénu. Vím, jak pomáhá a jak důležité je to pro záchranu života dětí. Naše celá rodina proto podporuje Unicef a věřím, že se k nám přidají další lidé,“ stojí v prohlášení, které Český výbor pro Unicef zveřejnil na svém webu.