Kapela, jejíž obsazení tvoří šest žen a dívek, působí v českých hudebních vodách od 1972 pod názvem Jizerská protěž. Současné obsazení společně brázdí pódia od roku 2001.

„Při výběru členek jsem měla neskutečně šťastnou ruku,“ přiznala vedoucí kapely Soňa Kociánová. „Nejen, že každá z nich ovládá minimálně dva hudební nástroje, ale jsou nadané i po stránce hudební a taneční. Zpěv v angličtině a znalost jednoho světového jazyka je samozřejmou podmínkou,“ upřesnila Soňa Kociánová.

Pestrost je znát i v hudbě, kterou se Country Sisters prezentují, a nejde jen o klasické country, které mají ve svém názvu. Na své si přijdou i posluchači tradicionálů, bluegrassu, gospelu a zvládnou i rock and roll. Kapela vystupovala v různých částech Evropy, zámoří i dosti vzdálené Austrálii.

V Národním domě Country Sisters vystoupí ve složení Lucy - zpěv, elektrická kytara, Alena – zpěv, kytara, klávesy, Linda – housle, Soňa – baskytara, Andrea – zpěv, piano, klávesy a Klára – zpěv, kytara a klávesy. Koncert dívčího seskupení je připraven na 18. dubna od 19 hodin.