Čechomor příští rok oslaví třicáté narozeniny od svého vzniku, a už teď mohou posluchači zpozorovat změny v sestavě. Od léta skupinu doplnili zpívající a hrající na klarinet či kytaru Adam Malík a Lukáš Čunta s baskytarou a klávesy. Stálým hostem je také zpěvačka Martina Pártlová, která s kapelou vystupovala již minulý rok na vánočních koncertech.

„Symbolický příchod čerstvé krve nám vlil do žil novou energii a inspiraci k tomu, jak pracovat na našem repertoáru,“ poznamenal frontman Čechomoru František Černý.



S turné hudebníci zavítají také na Vysočinu. Již 11. listopadu vystoupí v obecní restauraci v Želivě na Pelhřimovsku a 19. prosince v jihlavském Domě kultury.

Na koncertech lidé uslyší známé hity i nové skladby v modernějších úpravách. Další novinkou je připravované album, které by mělo vyjít začátkem příštího roku. Na jeho tvorbě se podílejí mimo stálých členů také nováčci. „Mlaďoši mají velký respekt k naší tvorbě, ale naštěstí také dostatek zdravé drzosti i hudební zkušenosti, a díky tomu se nám daří posunout zvuk písniček a dát jim další rozměr,“ dodal František Černý. Promenáda kolem říčka Bělá.
Z pelhřimovské říčky Bělá vyplavala i keramika ze středověku

Letošní turné skupiny Čechomor pomáhá také dobré věci. Hudebníci se totiž spojili s pojišťovnou Kooperativa a finančně pomáhají obecně prospěšné společnosti Pomocné tlapky, která zdarma vychovává asistenční psy pro tělesně postižené.