„O koncertu Smokie v Třebíči jsme s manažerem skupiny vyjednávali rok a půl,“ říká Eliška Blažková z pořádající agentury D.A.N. production.
Legendární rockové kapely, jako jsou Smokie, Nazareth, Slade nebo Suzzi Quatro, v České republice exkluzivně zastupuje Petr Klér. Zároveň je manažerem skupiny Turbo, která spolu se Smokie v Třebíči také zahraje.


Předkapelu Britům budou dělat místní Puls, pro které Smokie vždy byli významným vzorem. Legenda světového formátu pak nastoupí na scénu kolem půl desáté a ve dvou hodinách zahraje své největší hity.


Za pět set


Vstupenky na nevšední hudební událost si lidé mohou kupovat v předprodeji už od včerejška. Kdo s koupí vstupenek nezaváhá, neprohloupí. Pořadatelé pro příznivce připravili exkluzivní dárek v podobě CD „Smokie – The Best of“ zdarma ke dvěma zakoupeným vstupenkám. „Počet CD je limitován,“ vzkazuje Eliška Blažková. Vstupenky v předprodeji stojí 599 korun na sedadlo, 499 korun na místo k stání.


Čtyřiačtyřicet let na scéně


Rockoví Smokie jsou na hudební scéně, byť v pozměněné sestavě, již neuvěřitelných 44 let. Jejich nestárnoucí hity jsou nekonečným zdrojem inspirace pro další světové i české skupiny, od předních interpretů po místní rockové skupiny.


Známými českými coververzemi jsou například „Alenka v říši divů“ od Karla Zicha (v originálu „Living next door to Alice“), „Mýdlový princ“ v podání Václava Neckáře (z originálu „Needles and pins“), nebo skladba „Lay back in the arms of someone“, kterou česky otextovala skupina Argema pro svou píseň „Prohrát není žádná hanba“, nebo místní kapela Puls jako „Playback si pouštěj sám jen“.