Další sezona je před vámi a Bagr do ní vstupuje v nové sestavě. Proč došlo k výměně?

Měli jsme odlišné představy o fungování kapely jak po stránce organizační, tak hudební, ale to neznamená, že to byl nějaký rozchod na ostří nože. Bývalý zpěvák Petr Dvořák našel uplatnění v pražském muzikálu a klávesista Michal Kratochvíl se bude muzice věnovat v jiné podobě. Také jsme chtěli dát v této již 28.sezoně prostor spíš muzikantům z Třebíčska, i kvůli snížení nákladů za vystoupení. Do kapely tak přišel Luboš Syrový ze Zeusu a Jiří Nosek, které hrával ve skupinách Natuty a Lazaret.

Změní se něco pro vaše fanoušky?

Změní se značně repertoár, skoro z jedné třetiny dojde k jeho obměně. Chceme hrát současný styl muziky, ale zároveň čerpat i z odkazu starobagrovské tradice z doby, kdy v kapele působil Petr Kapinus. Budeme více využívat akustickou kytaru, i další, pro Bagr netradiční hudební nástroje. Pochopitelně s příchodem jiné barvy hlasu i výrazu zpěvu se na první poslech i pohled změní sound kapely. Věříme, že k lepšímu. Moc se mi líbí, jak novým členům do sebe barvy hlasů zapadají.

Nové složení to by mohlo být i nové CD? Je nějaký takový projekt v plánu?

Většinou jsem dříve kluky do nahrání CD nutil, ale letos to vyloženě nechávám na nich, takže se nechám sám překvapit.

Začátek tohoto roku nebyl pro členy kapely až tak jednoduchý. Někteří členové měli „drobné zdravotní komplikace“ už je vše v pořádku?

Tak nějak se z toho postupně zotavujeme, ale byla to celkem rána, když namísto zkoušek se létalo po doktorech. To je tak, když je někdo v kapele zarytý sportovec a další se na vlastní kůži seznamuje s bodem varu či průchodem elektrického proudu. Ale snad to i přes tento časový handicap vše zvládneme.

Kromě zábav, co chystáte pro letošek za akce? Bude i nějaká novinka?

K zajímavým akcím bude jistě patřit Aprílový fesťáček v Trnavě s kapelami Extáze a Les Ba Rock, také vystoupení s Katapultem a Kiss Czech Company v sobotu 9.dubna na třebíčském Karlově náměstí, kde bude vstup zdarma, ve Studenci 16.července proběhne odpolední fotbalové utkání Bagru proti Teamu hvězd složeném z řady populárních osobností z oblasti kultury a sportu, 30. července snad vyjde pěkné počasí na hartvíkovickou Miss Pláž a v říjnu chceme udělat v rámci vystoupení setkání s našimi příznivci, které bude bez vstupného.

První vystoupení Bagru se uskuteční 19. března v Čáslavicích. Svou 28. sezonu absolvuje skupina ve složení Luboš Syrový – zpěv, Petr Kotlík – kytara, Jaromír Heralecký – basa, vokály, Jiří Nosek – klávesy, vokály a Lukáš Doležal – bicí.