Koncerty, divadla, výstavy a jarmarky připomínající adventní čas se budou až do Vánoc konat i na dalších místech na Vysočině. Příští neděli se na náměstích v kraji také rozsvítí vánoční stromy.

V evangelickém kostele v Novém městě na Moravě se příští neděli uskuteční už 11. ročník dobročinného adventního jarmarku. Jeho výtěžek podpoří projekt Adopce na dálku a další veřejně prospěšné projekty neziskových organizací. Součástí bude také dětská tržnice a stánky s rukodělnými výrobky. Skupinu Spirituál kvintet si budou moci lidé poslechnout na adventním koncertu ve farním kostele sv. Jakuba v Brtnici na Jihlavsku.

Série adventních koncertů se tradičně uskuteční v gotické síni jihlavské historické radnice. Návštěvníci uslyší jihlavské pěvecké sdružení Campanula, Lenku Filipovou, skupiny Cimbal Classic a Nezmaři. V nabídce je také koncert sopranistky Gabriely Beňačkové a tenoristy Jakuba Pustiny, vystoupení Brněnského orchestru lidových nástrojů či koncert Pavla Šporcla s názvem Moje houslové legendy věnovaný památce Václava Havla.

Vánoční jarmark začne v Jihlavě na Masarykově náměstí 11. prosince a skončí v předvečer Štědrého dne. Lidé si budou moci koupit například svíčky, formičky na cukroví, jmelí, vyřezávané betlémy, dřevěné hračky, vánoční ozdoby, vánoční olejové lampy, vánoční stromky, ryby, sušené ovoce a další vánoční zboží. Trhy doplní koledy, pohádky a koncerty. Tradiční vánoční trhy se uskuteční také na Smetanově náměstí v Havlíčkově Brodě a v dalších městech v kraji.