Na všech regionálních stadionech letos proběhly různé úpravy, ty největší se provedly a provádějí na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě.


„Vzhledem k tomu, že se plánuje výstavba tréninkové haly, bude uzavřena strana od kina Sokol. Díky tomu se musí přebudovat provoz Horáckého zimního stadonu tím, že bude hlavní vchod vybudován z ulice od Vysoké školy polytechnické. Tím pádem se musí přemístit také vrátnice,“ popisuje změny na jihlavském stánku jednatel Dukly Bedřich Ščerban.


„Kromě klasických předsezonních úprav jsme také vyměnili mantinely, které už jsou prakticky hotové. Dnes (včera - pozn. red.) navíc začala výměna osvětlení, které schválilo jihlavské zastupitelstvo,“ vysvětluje nejvyšší muž jihlavského klubu.


Výměna mantinelů shodně proběhla také na zimním stadionu v Třebíči.


„Naše mantinely byly v havarijním stavu, proto jsme byli nuceni tento problém řešit. Máme zbrusu nové mantinely i s ochranným sklem okolo. To znamená, že už na nich nebudou muset být lišty, protože se jedná o nový typ mantinelů. Poté proběhly běžné věci, které se spíše týkaly údržby zimního stadionu,“ konstatuje generální manažer Horácké Slavie Karel Čapek.


Velkými úpravamy prošla také havlíčkobrodská Kotlina. Na stadionu bylo nainstalováno nové ozvučení a osvětlení. Veškeré práce na brodském stánku už jsou navíc dokončeny. Vše totiž musí být připraveno na pondělní příjezd hvězd moskevského Spartaku.