Žihadla v základní části zvítězila celkem dvaadvacetkrát, z toho dvakrát po prodloužení a jednou na samostatné nájezdy. Svěřenci Jiřího Recha ve dvou případech brali bod a dvacetkrát z ledu odjeli poražení.

Celku z Třebíčska zisk 65 bodů s aktivním skóre 182:170 stačil na šesté místo ve skupině Východ. „Před sezonou jsme si dali za cíl sedmé místo, a uhráli šesté. Takže spokojenost," nechal se slyšet moravskobudějovický kouč Jiří Rech a dodal: „Ale s těmi výsledky to mohlo být o kousek výš."

Budějovičtí byli ze 44 zápasů během dlouhodobé fáze úspěšní jen napůl. A to platí jak o domácích zápasech, tak i o utkáních na půdě soupeřů. Výsledky byly zkrátka jako na houpačce. Žihadla porazila vítěze skupiny a pak prohrála na ledě posledního celku tabulky. „Máme tam pár zápasů, co jsme nezvládli a to jak doma, tak i venku. Třeba naposledy Karviná. Na druhou stranu jsme odehráli výborné utkání doma s Hodonínem nebo Frýdkem-Místkem. To šesté místo je podle těch výsledků reálným obrazem," přiznal Rech. Vyřazovací část začne jeho týmu už zítra proti třetí Technice Brno, se kterou má z dlouhodobé fáze soutěžního ročníku horší vzájemnou bilanci. Budějovice získaly s Brňany, kterým dvakrát podlehly i v přípravě, pouhý bod. „Techniku jsme ani jednou neporazili, i když jsme v některých zápasech byli lepší, ale hraje se na góly. Brno proti nám získalo celkem 11 bodů," ohlíží se trenér Žihadel.