„My takové zápasy umíme, já jsem klukům věřil,“ uvedl trenér Augustin Žák, který doufá, že se pohoda v týmu přelije i do dalších zápasů.

V sérii proti Hodonínu musely Moravské Budějovice otupit útočné ostří soupeře, tentokrát je čeká jiná výzva. Hlavní síla Draků totiž tkví v defenzivě. Během základní části totiž inkasovali pouhých devadesát branek, s touto bilancí byli totiž nejlepší nejen ve své skupině Východ, ale i ve společné tabulce s Jihem.

Brankářskou jedničkou je Patrik Polívka, který přišel na sever Moravy z pražské Slavie, druhým nejproduktivnějším hráčem je pětatřicetiletý obránce Tomáš Sedlák (16 gólů a 22 asistencí). Tým navíc posílil Pavel Mojžíš, jenž nejlepší léta strávil v extraligovém Zlíně. Hlavním útočným esem je pak ještě o deset let starší Karel Plášek (15+25), jenže je protřelý extraligou v Pardubicích a hlavně Znojmě.

„Kluci říkali, že by na nás mohl mohl teoreticky vyjít Šumperk. Je to další výzva,“ nechal se slyšet brankář Dominik Groh a dodal se smíchem: „V tom případě to jsou ale chudáci.“

I v této sérii je favorit daný, Draci musí, Žihadla můžou. Výsledky ze základní části ale hrají pro Severomoravany, vyhráli v bouřlivém zápase venku 3:0, v domácí odvetě pak 4:1. Série začíná na severu Moravy ve středu, další díl je pak v pátek v Moravských Budějovicích.