M. BUDĚJOVICE – NOVÝ JIČÍN 4:6

Zápas plný zvratů nyl k vidění v sobotu večer v Moravských Budějovicích. Žihadla se musela obejít bez nejproduktivnějšího hráče Davida Horkého a do utkání vstoupila přímo katastrofálně. Už na konci úvodní minuty dostal hodně prostoru před Vackem Finsterle a nadvakrát dostal Ďábly do vedení. Za dvě minuty bylo ještě hůř. Po kombinační akci se dostal ke střele z místa mezi kruhy Váňa a trefil přesně horní roh branky.

Nový Jičín byl v první třetině nedisciplinovaný a domácímu týmu pomohly do sedla přesilovky. Tu první ještě nevyužili, ale v 11. minutě se orientoval rychle v brankovišti Svoboda a snížil na 1:2. V závěru třetiny pak byli vyloučeni Finsterle a Kosnar a sedm sekund před koncem vyrovnal s přispěním obránce hostí Krutiš.

Přesilovku však využil i Nový Jičín, puk vrátil z dorážky ze vzduchu pohotově Kobylík. Druhá třetina ale patřila Žihadlům. Procházka samostatný únik a následný blafák neproměnil, ale ve 28. minutě Svoboda z dorážky své předchozí střely vyrovnal a Krutiš střelou pod horní tyčku otočil na 4:3. Jenže Králík hned v úvodu vyrovnal a z přesilovky nasměroval hosty k výhře Lehečka. Tu stvrdil power-play Váňa.

Branky a nahrávky: 11. Svoboda (Kosnar, Šána), 20. Krutiš (Procházka), 28. Svoboda (Hovsepyan, Kosnar), 37. Krutiš (Čermák) – 1. Finsterle, 3. Váňa (Lehečka, Palička), 22. Kobylík (Štefka, Hruška), 42. Králík (Finsterle), 48. Lehečka (Hruška, Váňa), 60. Váňa (Krutil, Palička). Rozhodčí: Maťašovský – Maloušek, Hübl. Vyloučení: 8:4, navíc Finsterle (2+2 a 10 minut), využití: 2:2. Diváci: 314. Třetiny: 2:2, 2:1, 0:3. Moravské Budějovice: Vacek – Šána, Trnka, Brabec, Bazala, Kruckovyč, Marcinko, Čermák – Procházka, Kosnar, Krutiš, Sigmund, Podlaha, Svoboda, Hovsepyan, Piš, Sorger.