Oba celky v první polovině střetnutí prokazovali své kvality a tom svědčí i stav po první třetině, kterou domácí těsně vyhráli. O jedinou branku úvodní dvacetiminutovky se hned na začátku postaral Cihlář. V prostřední části sice padly dvě branky, po jedné na každé straně, ale oba týmy se zlobily na výkon rozhodčího.

„Kdo to viděl, musel být ze zápasu zklamaný, protože se v podstatě od druhé třetiny nehrál hokej. Soupeř přijel s tím, že si ho zahraje, protože kvalita obou mančaftů tady je, ale od té druhé třetiny do toho vstoupil režisér. Ten si myslel, že tu hru bude řídit a od nějaké 25. minuty bylo po hokeji,“ citují webové stránky hcmb.cz budějovického kouče Rudolfa Cakla.

Nejbohatší na góly bylo závěrečné dějství. Hosté v rozmezí jedné minuty dvěma přesnými zásahy otočili vývoj střetnutí a ve 47. minutě vedli 3:2. Budějovice však odpověděly o čtyři minuty později Zahradníkem a obrat dokonaly v samotném závěru. Vítězství Žihadlům vystřelil kapitán Sechovec.

„Poslední třetina se pro nás nevyvíjela dobře. Jsem rád, že se kluci sebrali a výsledek otočili. Za vítězství jsem rád, protože bychom chtěli sérii ve druhém zápase ukončit. Ale trošku mě mrzí, jak jsme k tomu vítězství dospěli, protože ve třetí třetině se v podstatě hokej nehrál a žádný hráč nevěděl, co má hrát,“ mávl rukou budějovický trenér.

 

M. BUDĚJOVICE BOSKOVICE 4:3

Branky a nahrávky: 2. Cihlář (Dusík, Barvíř), 25. Hradecký (Sobotka), 51. Zahradník (Bulička), 60. Sechovec (Hrbáček) 33. Okénka (Karný), 46. Kroupa (Světlík), 47. Kroupa (Maksa). Rozhodčí: Boháček Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 10:10, navíc Topol 10 min. OT Halamka 10 min. OT, Maksa 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 290. Třetiny: 1:0, 1:1, 2:2.

HC Moravské Budějovice 2005: Míča Hrbáček, Bulička, Sedláček, Dusík, Vlašín, Sechovec, Prkna, Boudný Kundela, Zahradník, Křenek Cihlář, Barvíř, Topol Oliva, Dostál, Hradecký Sobotka.