Severomoravané jsou nyní krůček od zachování druholigové příslušnosti, zatímco svěřenci Rudolfa Cakla musí zvítězit, aby si vynutili třetí rozhodující zápas v Ostravě.

Budějovického kouče mrzí porážka z prvního duelu. „Silnější jsme my, Poruba se nás bojí. Vyšel jim začátek, dali nám dva góly a pak už jen bránili. Čekali na brejky. My tam chtěli hrát hokej a oni ho kazili. Hráli totéž, co jsem viděl proti Valašskému Meziříčí, tam Poruba od začátku bránila v pěti lidech,“ uvedl na adresu soupeře Cakl, který litoval zahozených brankových příležitostí. „Rozhodly naše nevyužité šance, kterých jsme měli dost na to, abychom v první třetině dali pět gólů a všechno by bylo jinak. Ale je to o proměňování šancí,“ ohlédl se šéf budějovické lavičky.

Budějovický kormidelník uznal, že Poruba má zkušenější tým. „Oni mají za sebou víc těžších zápasů, do kterých se dostat je pro nás složitější. Hráči Poruby vícekrát trénují a mají posilovnu, tak jsou na tom silově lépe. Hráči jsou tam placení, takže se mohou tréninku více věnovat, kdežto já po klucích, kteří přijdou z práce nemohu chtít, aby ještě večer šli do posilovny,“ ví Cakl.

Recept jak uspět je jasný. „Poruba má zkušené hráče, kteří jsou silní na puku a široké hřiště. To my máme užší, takže to bude od nás vyžadovat větší agresivitu a napadání. Bude to pro nás hodně náročné,“ má jasno budějovický kormidelník.

„Musíme být rychlejší a chytřejší. Chceme vyhrát a vrátit se na Porubu. Myslím si, že série je otevřená a my se o to popereme. Doufám, že uvidíme další dva kvalitní zápasy. Dálnice je pěkná a dobře se do Ostravy jede,“ s úsměvem dodal trenér Budějovic.