První třetina posledního čtvrtfinálového zápasu přinesla oboustranně opatrný hokej s minimem šancí. Hosté měli častěji puk na hokejkách, ale nebezpečnější byli domácí. Rytnauer však ztroskotal na betonu klatovského brankáře Sochůrka a následně Lupač mířil do tyče. Západočeši kontrovali přečíslením tři na jednoho, ale Uhlíkovou zakončení se mezi tyče nevešlo. Stejně dopadla i Tulačkova teč při přesilovce.

Žihadlům vyšel vstup do prostřední části. Nejprve využil šikovnou tečí přesilovou hru Krutiš a za několik minut následující početní výhodu zužitkoval podobným způsobem Peroutka. Vylučovaná pokračovala na obou stranách, ale bez většího vzruchu. Tedy až na šanci Lupače, který z blízkosti pálil jen do Sochůrka. Těsně před druhou přestávkou ale udeřilo na opačné straně.

Opět při výhodě jednoho muže v poli vyjel zpoza branky Tulačka a překonal Dusíka. Naděje hostů na zvrat zadusaly Moravské Budějovice zkraje třetího dějství. Pelikán zachytil rozehrávku Klatovských a našel mezi kruhy Havla – 3:1. Netrvalo dlouho a od mantinelu si do stejného místa vybruslil Kondratěv, který střelou švihem vedení domácích zvýraznil. Opaření Západočeši se do výraznější šance nedostali, a tak využitá přesilovka z 58. minuty pro ně byla jen čestným úspěchem.

„Bylo to těžké, ale hráli jsme dobře. Kluci bojovali a sami chtěli uspět, což je důležité. Také máme zkušené hráče, kteří rozhodli," hodnotí budějovický trenér Augustin Žák, který byl spokojen i s celým průběhem série. „Byla dobrá. Klatovy mají mladý tým vedený Pavlem Vostřákem a Jirkou Kučerou. Kluci na ledě si nic nedarovali, ale celý jejich klub je korektní a na úrovni," uvedl na adresu soupeře kouč Žihadel.

Jeho tým čeká zasloužený odpočinek. „Máme dva dny volno a každá chvilka dobrá. Když se daří, únava se rychle vstřebává," má jasno šéf budějovické střídačky, který si tipl i semifinálového soupeře. „Myslím, že to bude Brod, za což bych byl rád," nechal se slyšet Žák.

M. BUDĚJOVICE – KLATOVY 4:2
Konečný stav série: 3:1
Branky a nahrávky: 22. Krutiš (Rytnauer, Peroutka), 25. Peroutka (Mikeš, Lupač), 42. Havel (Sobotka), 46. Kondratěv (Kliment, Nováček) – 39. Tulačka (Švarc), 58. Špaček (Kružík). Rozhodčí: Obadal, Volf – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:2. Diváci: 817. Třetiny: 0:0, 2:1, 2:1. M. Budějovice: Dusík – Šťáva, Kovář, Sobotka, Peroutka, Pelikán, Kliment, Polívka – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Matějka, Lupač, Hačecký, Kondratěv.

Ostatní čtvrtfinálové výsledky: ŽĎÁR N. S. – H. BROD 2:3 p (0:1, 0:0, 2:1), branky a nahrávky: 43. Kaňka (Krupka, Jícha), 54. Krupka (Kaňka, Staněk) – 13. Michálek (Přidal, T. Semrád), 60. Přidal (Endál, Lacina), 66. Endál (Kozlík), konečný stav série: 1:3. Vrchlabí – Kobra Praha 2:4, stav série: 2:2. Jablonec – Tábor 6:5, konečný stav série: 3:1.