„Když to řeknu blbě, zatím plníme plán. Tým jsme na tuto soutěž připravovali dopředu a myslím, že jsme na tom dobře po fyzické i herní stránce. S hrou i výsledky jsme spokojení. Tedy až na domácí porážku s Nymburkem," komentuje vstup do sezony trenér Žihadel Rudolf Cakl a pokračuje.

„Chceme hlavně hrát pohledný hokej, který se bude divákům líbit. A proto je cílem vyhrávat hlavně doma, aby z toho hokeje měli naši fanoušci ten správný zážitek," vysvětluje budějovický kouč.

Jeho svěřenci prohráli ještě jednou, a to na ledě vedoucího Hodonína. „Tam jsme možná byli i lepší, ale soupeř byl šťastnější. Víc mě mrzí porážka s Nymburkem, ale pak jsme dokázali vyhrát v Chotěboři a ty ztracené body přivezli z venku zpět. Tak jsme zase na nule," s úsměvem doplňuje šéf budějovické lavičky.

Jeho svěřenci zítra od 17.00 hostí v šestém kole Břeclav. „Znám tam spoustu hráčů a jsou to vesměs mladí kluci. My jsme tým také omladili, a tak se dá čekat perfektní hokej nahoru-dolů," zve diváky Cakl. Ten sílu soupeře zná. „Hrají bruslařsky náročný hokej. Doma ale těží z velkého hřiště, a tak si myslím, že to naše užší kluziště by jim nemuselo až tak vyhovovat. Naším cílem není nic jiného, než vyhrát," nastiňuje taktiku budějovický kormidelník, který o složení včera ještě neměl jasno.

„V týdnu byl nemocný Marek Kundela, který už sice začal trénovat, ale já ho raději nechám si odpočinout na další zápas. Jaká bude sestava se ještě uvidí na předzápasovém tréninku. V jednání mám dva hráče ze znojemské juniorky, ale ještě to není jisté a také nevím, jestli si někdo neodnesl nějaké šrámy ze středečního zápasu v Chotěboři. Jisté je, že bude chytat Boška," prozradil Cakl.