Ta ve čtvrtek zaskočila favorizovanou Techniku a v domácím prostředí se mohou výrazně přiblížit postupu do semifinále play-off.

Prvoligová Horácká Slavia Třebíč vyráží ve skupině o udržení po dvou domácích porážkách na třízápasový trip po soupeřových kluzištích. První zastávkou bude Most, který balancuje nad sestupovou hranou.

Zatímco Horáci nastupují v play-out v kombinované sestavě, domácí musí zabrat. Po porážce v Šumperku ztrácejí čtyři kola před koncem na záchranu stejný počet bodů. Jakákoliv ztráta už by pro ně mohla být fatální.

Na dohled postupu

Do předkola play-off ve druholigové skupině Západ jsou havlíčkobrodští Bruslaři. Po domácí výhře nad Pískem mohou už dnes u Otavy slavit v sérii na dvě vítězná utkání postup do čtvrtfinále.

Bude to ale chtít zlepšit výkon i přístup k utkání, což si po prvním duelu uvědomoval brodský trenér Aleš Totter: „Byla na nás znát nervozita z nutnosti vyhrát. Dobrá nebyla ani naše disciplína. Jestli takhle budeme pokračovat, tak pro nás sezona v pondělí skončí. Takhle jsem to řekl i týmu v kabině."

Ve skupině Východ se hraje rovnou čtvrtfinále. Ve druhém utkání série přivítají Moravské Budějovice doma Techniky z Brna.

Na jejich stadionu si budějovičtí hokejisté otevřeli střelnici a získali první bod. „Začali jsme dobře," culil se trenér Žihadel Jiří Rech, který ale až dnešnímu zápasu přikládá velký význam. „Musíme udělat všechno proto, abychom vyhráli i podruhé. Pak už by byl na soupeře velký tlak a já věřím, že bychom si už postup pohlídali."

S nožem na krku

V těžké situaci se nacházejí žďárští hokejisté. Ti v předkole play-off ztrácejí v sérii s Nymburkem jeden zápas, a pokud si chtějí také zahrát čtvrtfinále, nesmějí už klopýtnout. „Musíme se s tím poprat," burcoval po prvním utkání na klubovém webu útočník Plamenů Lukáš Bureš. „Když k utkání přistoupíme zodpovědně, tak si myslím, že je můžeme porazit a vrátit se znovu do Nymburka."

Hokejové menu

WSM liga, skupina o udržení, třetí zápasy

Dnes od 17.00: Benátky nad Jizerou - Šumperk. Od 17.30: Most - TŘEBÍČ.

II. liga, sk. Západ, předkolo play-off, druhé zápasy

Dnes od 17.00: Písek - HAVLÍČKŮV BROD. Od 17.30: ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - Nymburk.

II. liga, sk. Východ, čtvrtfinále play-off, druhé zápasy

Dnes od 17.00: MORAVSKÉ BUDĚJOVICE - Technika, Kopřivnice - Frýdek-Místek, Hodonín - Poruba. Od 18.00: Nový Jičín - Vsetín.