„Prvním cílem bylo skončit do čtvrtého místa a druhým postoupit přes první kolo play-off. A to máme splněno. Tím však nekončíme a jdeme dál. Hráči si teď pár dní odpočinou a zase jdeme na to," bilancuje budějovický trenér Augustin Žák, jehož tým ve čtvrtfinále vyzve Klatovy.

Západočeši budou pro jeho tým stejně jako před tím Děčín neznámou. „Uvidíme, jakým soupeřem budou Klatovy. Pelhřimov je ve dvou zápasech potrápil, takže úplně suproví nebudou, ale slabí také ne," má jasno kouč Žihadel.

Jeho svěřenci mají za sebou náročných sedm zápasů v osmifinále. „Dvakrát se prodlužovalo, takže jsme odehráli, dá se říci, třetinu navíc," doplňuje budějovický lodivod a pokračuje v hodnocení.

„Série byla na druhou ligu hodně kvalitní. Jen škoda, že jsme museli třikrát a soupeř dokonce čtyřikrát jezdit přes celou republiku. Co se v základní části rozdělením týmů do tří skupin ušetřilo, teď se projezdilo," kroutil hlavou Žák.

Tomu však jeho tým v letošní sezoně dělá radost. „Máme mladé mužstvo, které sice hodně chybuje, ale zároveň hodně bruslí a bojuje. V posledním zápase proti Děčínu, kdy jsme od první minuty prohrávali, jsme se dostali pod obrovský tlak. Kluci to ale zvládli a je pro ně neskutečná škola," těšilo kormidelníka Žihadel.

Play-off II. ligy
Čtvrtfinále – sk. Střed-Západ: Kobra Praha – Vrchlabí, H. BROD – ŽDÁR N. S., Tábor – Jablonec, Klatovy – M. BUDĚJOVICE.
Termíny: 12., 14., 16., 18. března a případné 5. zápasy 20. března.