TŘEBÍČ - M. BOLESLAV 2:1 sn

Stav série: 2:2

Hosté navázali na závěr předchozího zápasu a v Třebíči začali hodně nedisciplinovaně. Toho ovšem Horácká Slavia v přesilovkách nedokázala využít. Poté převzala iniciativu Boleslav a ve svých přesilovkách si vytvořila řadu šancí. Za zmínku stojí pokusy Vrbaty a Nouzy. Koudelkovu šance zase zmařil Zdráhal.

Po první změně stran jel sám na Čiliaka Mikulík, ovšem třebíčský gólman ho vychytal. Horácká Slavia se dostala do vedení po Dolníčkově nahození, které Will pouze vyrazil do rohu kluziště, kde číhal Dočekal, vrátil puk Dolníčkovi a třebíčský kapitán otevřel skóre. Radost ovšem netrvala dlouho. O pět minut později vyhrál Výborný buly a Novotný našel mezeru mezi Čiliakovými betony. Hosty gól nabudil a Třebíč musela do konce druhé třetiny bránit alespoň nerozhodný stav. Ve třetí dvacetiminutovce byla aktivnější Třebíč. Do šance se nejprve dral Dolníček, ale ani on, ani dorážející Dočekal Willa nepřekonali. Poté nevyužili svoje příležitosti Kaut s Fořtem. Hosté zahrozili Výborným, ale ani on stav skóre nezměnil. V závěru mohl domácím zajistit výhru Vondráček, objevil se sám před Willem, ale puk za jeho záda nepropasíroval.

V prodloužení mohl rozhodnout boleslavský Demel, už překonaný Čiliak ale ještě v poslední chvíli máchl lapačkou a puk skončil mimo branku.

Žádná vážnější akce už se v desetiminutové části neodehrála a tak přišly na řadu samostatné nájezdy.

V nich nejprve uspěl Přibyl a na druhé straně také Vrbata. Euforii v Třebíči ale rozpoutal úspěšným blafákem Willovi Čuřík.

„Opět jsme to zvládli bojovností a nasazením. Hráli jsme na krev a vyplatilo se. Jsem strašně rád, že jsme Boleslavi oplatili porážku na nájezdy," řekl po utkání třebíčský kouč Kamil Pokorný.

Branky a nahrávky: 24. Dolníček (Dočekal), rozhodující nájezd - Čuřík 29. Němeček (Výborný). Rozhodčí: Pavlovič, Vampola Flegl, Zíka. Vyloučení: 7:7, navíc Toman (M: Boleslav) 10 min. Využití: bez využití. Diváci: 3270. Třetiny: 0:0, 1:1, 0:0 0:0. Třebíč: Čiliak Rangl, Malena, Zdráhal, Dietz, Bilčík, Čejka, Sláma Dočekal, Dolníček, Káňa Vondráček, Ostřížek, Křivohlávek Čuřík, Moučka, Fořt Přibyl, Kadela, Čech Kaut.