Horácká Slavia míří do Olomouce, která zatím také nenaplňuje předsezonní očekávání. Krize v týmu je patrná, což se projevilo i v minulých dvou zápasech. „V současné situaci nám pomůže jedině výhra,“ je si vědom šéf střídačky Třebíče Kamil Pokorný, který tým převzal v minulém týdnu po odvolaném Romanu Mejzlíkovi.


Sebevědomí je u třebíčských hráčů na bodu mrazu. Na vítězství čekají už pět duelů. V posledních dvou zápasech sice získali po bodu, ale to morálku v kádru Horácké Slavie příliš nepozvedlo.


„Děláme vše proto, abychom se už konečně chytli. Víme, že není všechno ideální, ale snažíme se s tím bojovat,“ říká trenér Třebíče Kamil Pokorný. „O trénincích pracujeme na psychice. Snažíme se i situaci občas odlehčit, aby hráči na to pořád nemysleli, ale jsme si vědomi, že nám v současné situaci pomůže jenom výhra,“ dodává.


Olomouc v letošním prvoligovém ročníku také nepředvádí oslnivé výkony. „Soupeř má určitě větší ambice na postavení v tabulce, než na jakém je. Proto to pro nás bude složitější tam uspět. Oba týmy jsou v podobné situaci,“ uvědomuje si Pokorný.


Třebíčský kádr dozná v dnešním duelu několika změn. „Zranil se Ostřížek. Vondráček je na dvacítce. Navíc ještě skončila výpomoc brankáře Fialy, který se vrací do Ústí. Místo něj nám však poslali Francouze, což je adekvátní náhrada. Jelikož nám pomáhal i vloni, mohl by to být dobrý impuls pro tým,“ upřesňuje Pokorný.


Rebely kosí zranění


Zranění se prvoligovým hokejistům Havlíčkova Brodu rozhodně nevyhýbají. Jen co se některý z hráčů vrátí do zápasového rytmu, prakticky hned ho na marodce vystřídá někdo jiný. Dlouhý seznam hráčů, kteří byli letos zranění, se zvětšil o dvě jména, obránce Aleše Jelínka a útočníka Václava Meidla. Navíc družina trenéra Petra Nováka se bude muset obejít bez trojice Petr Šenkeřík, Aleš Sova a Michal Hlinka, jenž jsou na turnaji čtyř s reprezentační dvacítkou.


„Tři kluci nám odjeli na dvacítku, k nim se přidali po sobotním zápase dva zranění hráči, takže tým bude trošku oslabený. Asi budeme dávat těžko dohromady sestavu,“ jen krčí rameny Novák. „Ale zase dostanou více prostoru hráči, kteří nebyli v minulých zápasech tolik vytěžovaní jako například čtvrtá pětka. Věřím však, že se s tím vypořádají dobře,“ předesílá kouč týmu z Kotliny.


Dnes se oslabený brodský tým představí na ledě v Písku. Právě na jihočechy mají Rebelové spadeno. Je to totiž jediný tým, který je dokázal doma obrat o body.


„Písek nás doma potrápil, dokonce si z Kotliny odvezl dva body. Máme jim tedy co vracet. Pevně věřím, že si nějaký bod z Písku přivezeme. Každý bod z venku je pro nás dobrý,“ hlásí Novák.

První třetinu se prý nebude vůbec fandit

Olomouc – Hodně komorní atmosféru zřejmě zažijí hokejisté Třebíče v dnešním utkání v Olomouci. Fanoušci Mory totiž chtějí zareagovat na nepovedený vstup jejich klubu do sezony a přichystali na zápas protestní akci.
Na stránkách fanklubu byla zveřejněna výzva: „Kdo nesouhlasí s danou situací a záleží mu na olomouckém hokeji, má možnost vyjádřit svůj názor (tím i svou nespokojenost) na středečním utkání s Třebíčí tím, že nebude celou první třetinu utkání fandit za jakékoliv situace, i kdybychom vedli či prohrávali. V průběhu 10. minuty utkání roztáhneme menší choreo, po kterém se sbalíme a odejdeme z tribun na chodby. Prostě jednoduše si uděláme delší přestávku, můžete si zajít na pivo či povykládat s přáteli o důležitějších věcech. Vrátíme se na začátek druhé třetiny, ve které už budeme jako obvykle fandit,“ uvádí se ve výzvě podepsané několika fanoušky. (map)