Na programu mají 25. kolo, v němž zřejmě největší pozornost budí duel, který se uskuteční na žďárských Bouchalkách. Plameny od 18.00 (ve stejný čas se hrají také zbylá utkání) vyzvou druhý Tábor. Volno budou mít pouze hráči vedoucího Havlíčkova Brodu, kteří se na ledě Nymburka představí až 17. ledna.

CHYBĚT BUDE STŘECHA

Po sobotní těsné prohře v prodloužení v Moravských Budějovicích se hráči Žďáru nad Sázavou předvedou před svými fanoušky. S Táborem mají vyrovnanou bilanci, v prvním vzájemném utkání této sezony jim doma podlehli 2:4, na jihu Čech však zvítězili jasně 6:2.

„Věřím, že se na zápas dobře připravíme. V Táboře jsme zahráli jeden z našich lepších zápasů, ale také doma to při prohře z naší strany nebyl špatný výkon,“ domnívá se kouč Plamenů Michal Konečný, který si je vědom důležitosti zápasu.

„Teď se začíná lámat chleba, protože nás čeká rychlý sled zápasů s kvalitními soupeři. Trošku strach mám ze zraněného kolene Tomáše Střechy, který ve středu určitě nebude k dispozici. Uvidíme také, jak bude po reprezentačním srazu vypadat mladý Pytlík. O sestavě bude jasněji až po předzápasovém tréninku,“ měl drobné vrásky na čele kormidelník Žďáru.

POTVRDÍ FORMU?

Nový rok odstartují Moravské Budějovice v Kolíně. Žihadlům se daří, sedmkrát za sebou zvítězila a naposledy vyšla z utkání bez bodového zisku na konci listopadu právě proti Kolínu. „Samozřejmě chceme vyhrát. Všechny silné soupeře jsme venku porazili, a to budeme chtít potvrdit,“ nechal se slyšet trenér Žihadel Augustin Žák.

Vzájemné zápasy hokejistů z Třebíčska se Středočechy končily v letošní sezoně vítězstvím hostů. Budějovice na ledě Kozlů vyhrály, ale odveta nedopadla dobře. „Doma jsme byli dvě třetiny lepší a prohráli. Tak doufejme, že venku, kde hrajeme lépe, zase vyhrajeme. Musíme být optimisté,“ má jasno budějovický kouč, který by měl mít k dispozici kompletní kádr.

PLAY-OFF NEVZDÁVAJÍ

Pelhřimov bude bojovat o únik z dosahu dna tabulky. Z pozice předposledního týmu přivítá poslední Písek. „Poslední zápas jsme si předehráli, takže jsme měli před Silvestrem volno. Písek hrál, uvidíme, pro koho to bude výhoda. Zda nám pomůže odpočinek, nebo soupeři rozehranost,“ zaspekuloval si trenér Ledních medvědů Jan Dvořák, který samozřejmě nezastírá, že se jedná o důležité utkání: „Potřebujeme vyhrát, abychom se soupeři odpoutali a ještě zabojovali o play-off. V tomto směru rozhodně nic nevzdáváme,“ naznačil.

Pelhřimov by měl vstoupit do prvního zápasu v novém roce prakticky kompletní: „Nebude jen Tomáš Kohút, který má potíže s třísly, jinak budu mít všechny hráče včetně brankáře Jana Hlaváče. Ten je pro nás teď velmi důležitý,“ naznačil Dvořák.

Dnešní program 25. kola hokejové II. ligy – skupiny Střed (18.00): ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Tábor, Klatovy – David Servis České Budějovice, PELHŘIMOV – Písek, Kolín – MORAVSKÉ BUDĚJOVICE, Nymburk – H. BROD přeloženo na 17. ledna.