Svěřenci Jaroslava Barvíře a Marcela Cahy se sice v základní fázi druhé nejvyšší soutěže mezi elitní šestku neprobojovali, ale po zpackaném začátku sezony se jim začalo dařit. Zejména na sklonku dlouhodobé části a začátku nadstavby neprohráli už šest zápasů v řadě. Horáci by rádi v krajském městě tuto sérii prodloužili. „Chceme odehrát dobrý zápas a navázat na slušný výkon z posledních zápasů," nechal se slyšet třebíčský kouč Jaroslav Barvíř.

Jeho tým Jihlavany v prvním vzájemném zápase doma rozstřílel 8:1 a z jehich ledu si před vánoční přestávkou odvezl dva body za vítězství po samostatných nájezdech. Tentokrát to ale budou mít Třebíčští mnohem těžší. „Soupeř bude určitě o dost silnější. Je reprezentační pauza, zřejmě nasadí hráče s extraligy a o to to bude náročnější," domnívá se trenér Horácké Slavie.

Posílený soupeř však neznamená, že bude Barvíř herní systém měnit. „Silný bude určitě v útočné fázi díky hráčům s extraligy. My budeme hrát náš hokej, který máme postávený na aktivní hře a dobrém pohybu," hlásí šéf třebíčské střídačky.

Horácká Slavia momentálně figuruje na druhém místě tabulky skupiny E s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Pardubice B, ale má dva zápasy k dobru. Třebíč tak může nadstavbovou část ještě vyhrát.

„My se nekoukáme na tabulku nadstavbové části, jestli ji vyhrajeme nebo ne. Hlavně chceme, aby se kluci hokejově posouvali dál a poslední zápasy nás samozřejmě těžší. Naše hra a výkony hráčů šly nahoru. Máme v plánu teď poslední zápasy dát prostor i šikovnějším klukům ze starších žáků," svěřil se kormidelník Horáků.

Mužstvo se v derby Vysočiny bude muset obejít bez dvou děvčat, které jsou nedílnou součástí týmu. „Holky jsou v reprezentacích, Kristýna Pacalová s výběrem do omsnácti let a Adéla Škrdlová na olympiádě s týmem do patnácti let," vyjmenoval Barvíř a dodal: „Díky prázdninám máme některé kluky na horách, takže to doplníme hráči ze starších žáků."

Hokejové menu
Liga mladšího dorostu – sk. E (nadstavba)
Sobota – od 11.00: Benátky nad Jizerou – Jindřichův Hradec. Neděle – od: 10.00: Jihlava B – TŘEBÍČ.