„Po dnešním utkání v Havířově se to otočí a budeme znát úplně všechny soupeře," má jasno trenér Horáků Roman Mejzlík.
Ten přesto, že jsou jeho svěřenci o skóre poslední, v úspěch věří. „Posledně jsme se proti Hradci (1:3) přesvědčili, že šance je proti každému soupeři, obzvláště doma. Když mužstvo bude kompletní a početné, tak věřím tomu, že ještě do bojů o špici promluvíme.

Celkem je to dvacet zápasů a my máme za sebou teprve čtyři," nechal se slyšet třebíčský kouč. Právě na nekompletnost mužstva doplatili mladí slávisté při minulém zápase, když doma těsně podlehli favorizovanému Hradci Králové, který pečetil vítězství na třebíčském ledě gólem do odkryté branky při závěrečné power-play domácích.

„Posledně jsme například nemohli zapojit do sestavy nemocného Marcela Juráně, který by tu hru směrem dopředu oživil. Škoda, trenéři A-týmu by nám ho uvolnili, ale zdravotní stav to nedovolil," mrzelo Mejzlíka, jehož tým ve zmiňovaném zápase navíc už v první třetině oslabila nedisciplinovaná posila z mužů David Horký.

Třebíčský kormidelník tak z posledního dvojutkání byl rád, že před Hradcem jeho tým zvítězil ve Vsetíně. „Byli jsme rádi alespoň za tuto výhru. Proti Hradci jsme to zkusili, poprali se o to, ale nevyšlo to," ohlédl trenér Horácké Slavie, která má na kontě pouze jedinou výhru. Té dosáhla venku.

Doma Třebíč zatím jen dvakrát prohrála, před Hradcem Králové si z její půdy odvezl tři body Přerov. „Byly to rozdílné zápasy. Přerov jsme přehráli, ale oni vyhráli jakožto šťastnější tým. Přerov ale doma porazil například Hradec a ukázal, že nějakou kvalitu má," uvedl na adresu Zubrů Mejzlík.

Šéf třebíčské střídačky zároveň vyzdvihl kvalitu této „moravské" skupiny nadstavbové části, která se dá přirovnat k základní fázi ligové soutěže ve skupině Východ. Tu mimo jiné Třebíč v minulosti hrávala a podle Mejzlíka je kvalitnější než skupina Střed. Moravské týmy totiž mají větší hokejovou tradici, než kluby ze středních Čech, jejichž muži většinou působí v krajských přeborech. Družstva z Východu většinou hrají naopak druhou ligu a vyšší soutěže.

„Tato skupina je určitě kvalitnější než ta druhá (A). Jsou tady tři velice silná mužstva, ale my pokud budeme zdraví, můžeme hrát s každým. Těžko se dá očekávat, že ty soupeře budeme přehrávat, ale můžeme sehrát vyrovnané partie a uspět bojovností. Když tyto zápasy budeme hrát až na krev, můžou hráče někam výkonnostně posunout," ví třebíčský kouč.

Toho účast v nadstavbové části právě proto těší. „Jsme rádi za tuto skupinu, protože tady si vyzkoušíme kvalitnější zápasy a hráčům to hodně dá. Takto se můžou v hokeji jen zlepšovat," doplňuje kormidelník Horácké Slavie.

Trenéři třebíčského klubu mají také jiné starosti, co se týče úzkého kádru, a tak si vypomáhají hráči z nižší mládežnické kategorie. „Samozřejmě musíme brát ohled i na starší dorost, který úspěšně vstoupil do nadstavbové části. Nemůžeme myslet jenom na juniorku, ale musíme citlivě zacházet s hráči, kteří mezi oběma mužstvy pendlují. Je potřeba to nějak rovnoměrně rozdělit a nepreferovat jenom jedno mužstvo na úkor toho druhého," vysvětluje šéf třebíčské lavičky.

Junioři ale budou mít sezonu v letošním kalendářním roce o něco delší. Zatímco dorostenci končí už tento víkend, byť Třebíč čeká ještě úterní dohrávka druhého kola s Prostějovem, junioři budou hrát ještě příští víkend.
„Výhodou je, že dorost končí o týden dřív a my si pak můžeme na dva zápasy vzít všechny tyto hráče. Navíc nám pomůžou Juráň a Marek Vantuch nebo David Horký," povídal Mejzlík.