WARRIOR BRNO - TŘEBÍČ 5:2
Horácká Slavia doplnila tým o mladší dorostence a na jih Moravy zavítala s patnácti hráči do pole. První třetina nabídla zajímavou podívanou. Domácí otevřeli skóre po sérii dorážek už ve druhé minutě. Za stejnou dobu hosté vyrovnali po přesilové hře, kterou využil střelou do pravého horního rohu Michálek.

Jenže za další dvě minuty prokázali Brňané potřebný důraz před brankou a znovu se ujali vedení. Do konce třetiny následovala řada vyloučení. Třebíč měla navíc dvakrát výhodu trestného střílení, z prvního vyrovnal Nejedlý, ale druhý samostatný nájezd Dvořák neproměnil.

Warrior byl po změně stran lepší a vypracoval si dvoubrankový náskok. „Ve druhé třetině jsme byli pasivní. Soupeř udeřil při hře čtyř proti čtyřem. Pár vteřin nato jsme faulovali a domácí přesilovku čtyři na tři využili. To se nakonec ukázalo jako klíčové," mrzelo hostujícího trenéra Karla Vejmelku.

Jeho svěřenci v závěrečné části inkasovali při dalším oslabení pátou branku. „Ve třetí třetině jsme opět produkovali fauly a soupeř to potrestal. V 55. minutě jsme dostali šanci korigovat výsledek, ale nařízené trestné střílení za zalehnutí kotouče v brankovišti jsme neproměnili. Doplatili jsme na nedisciplinovanost i zbytečná vyloučení, která domácí potrestali a po zásluze zvítězili," uznal třebíčský kouč.
Branky a nahrávky: 2. Šmahel (Hrubeš), 6. Rafaj, 25. Kuchař (Paulík), 28. Kuchař (Malý), 50. Matula (Paulík) - 4. Michálek (Erat), 15. Nejedlý (TS). Rozhodčí: Král – Maršálek, Zapletal. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 34. Třetiny: 2:2, 2:0, 1:0. Třebíč: Šoustal - Erat, Svoboda, Strnad, Pacalová, Vlk, Trnka, Michálek, Sigmund, Dvořák, Nejedlý, Bednář, Lupač, Dundálek, Válek, Pacal.

TŘEBÍČ – FRÝDEK-MÍSTEK 3:2
Domácím vyšel vstup do zápasu a na konci úvodní minuty se ujali vedení Michálkem. V páté minutě se měnilo skóre hned dvakrát. Nejdříve vyrovnali hosté, ale Třebíči vrátil vedení po individuální akci Zikmund. Horáci mohli ještě do první sirény zvýšit, ale padesátivteřinová přesilovka čtyři na tři zůstala nevyužitá.

Severomoravané srovnali na začátku 24. minuty a v této části měli herně navrch. Ovšem na obou stranách stáli výborní brankáři, tak si na další změnu skóre diváci museli počkat až do třetí třetiny. Do té už nenastoupil pro natažené tříslo Svoboda a Horáci dohrávali utkání v jedenácti lidech.

„Soupeř měl šestnáct hráčů a taktika byla jasná - dobře bránit v pěti, nefaulovat, čekat na příležitost a šance proměnit. To se nakonec vyplatilo," pochvaluje si domácí kouč Karel Vejmelka.

Už v 41. minutě se ujala střela Sigmunda, která zapadla nad rameno brankáře. „Pak už jsme víceméně bránili výsledek a s vypětím všech sil se nám to podařilo. A to i přes závěrečný tlak hostí, kteří hráli posledních 40 sekund power-play s výhodou šesti proti čtyřem. Před naší brankou byla v závěru pěkná mela," hodnotí trenér Horácké Slavie, který si cenné vítězství pochvaloval.

„Soupeř po neúspěšném vstupu do sezony posílil o hráče z extraligových týmů Třince, Poruby a Havířova. Klukům musím poděkovat za bojovnost a srdnatost. Závěr byl na krev a vydali se ze všech sil. Jsou to důležité tři body, abychom se udrželi na čele tabulky."
Branky a nahrávky: 1. Michálek (Sigmund), 5. Sigmund, 51. Sigmund - 5. Kozůbek (Vilček), 23. Matějka (Opletal). Rozhodčí: Paulík - Brabec, Kotrba. Vyloučení: 5:2. Bez využití. Diváci: 35. Třetiny: 2:1, 0:1, 1:0. Třebíč: Juda - Strnad, Erat, Svoboda, Pacalová, Pavelka, Michálek, Sigmund, Dvořák, Nejedlý, Bednář, Dundálek, Lupač.