Na pražskou Slavii Třebíčští nemají nejlepší vzpomínky. Z posledního vzájemného zápasu, který se odehrál na ledě aktuálně šestého celku tabulky, si odvezli třináctibrankový výprask.


„Slavia je silný tým. O tom jsme se na vlastní kůži přesvědčili, když nás ve všech směrech suverénně přejeli. To byla nakládačka,“ posteskl si třebíčský kouč Štěpán Oberreiter.
„Ale hrát se dá s každým a myslím si, že něco podobného se už opakovat nebude. My pro to uděláme všechno,“ odhodlaně dodává.
Do třebíčské sestavy se po zranění vrací zkušený forvard Jakub Klíma. „Konečně můžu opět postavit osvědčenou formaci Vítek, Kesner, Klíma,“ pochvaluje si trenér juniorky.


Naopak se bude muset vypořádat s absencemi beků Václava Jaroše s Jiřím Čtveráčkem. Mimo hru je také útočník David Křenek.
„Dostanou šanci další hráči,“ nedělá si alibi třebíčský lodivod.


„Proti Slavii, konečně můžeme postavit čtyři útoky, což je potřeba, abychom to ustáli fyzicky. Také musíme předvést bojovný výkon a zjednodušit hru. Nic nevymýšlet a hodně střílet, když toto splníme, tak můžeme pomýšlet na lepší výsledek,“ prozrazuje taktiku šéf třebíčské lavičky.
Poslední utkání z „české skupiny“ mladíky Horácké Slavie čeká hned zítra opět na domácím ledě proti Spartě, se kterou v posledním měření sil v hlavním městě sehráli vyrovnanou partii, ani to však k bodovému zisku nevedlo.


„Je to hratelný soupeř, který hraje otevřený a útočný styl hry, a to nám vyhovuje. Byla to škoda, že jsme tam něco neuhráli,“ vrátil se k holešovickému vystoupení trenér třebíčských mladíků.


Jeho svěřenci navíc mají s desátým celkem extraligové tabulky z minulé sezony nevyřízené účty. Tehdy byli Pražany po vyrovnaných zápasech vyřazeni v play-of.


„Byla to vyrovnaná utkání. To první jsme doma prohráli po třech doslova ušmudlaných gólech. Ve druhém jsme se bojovným a obětavým výkonem dokázali vynutit třetí zápas. Ve třetím jsme podlehli, ale celkově jsme Spartě byli důstojným soupeřem,“ zavzpomínal třebíčský kouč.
Zítra si však Třebíčští dávají větší šance na úspěch než dnes proti Slavii.


„Sparta je hratelnější než Slavia. Myslím si, že právě proti ní máme větší šanci ještě z české skupiny urvat nějaký ten bodík,“ prozrazuje cíl pro domácí dvojzápas třebíčský lodivod.


„Tím, ale nechci říct, že zápas se Slavií vypustíme. To ne. Budeme bojovat v obou utkáních a uděláme vše pro to, abychom už neopakovali ten debakl a pokusili se ještě nějaký ten bodík z české skupiny získat,“ dodává.