TŘEBÍČ – HAVÍŘOV 3:2
Na konci roku hraje v lepší pohodě Horácká Slavia, a to bylo na začátku utkání hodně znát, když si hodně pomohla dvěma góly v přesilovce. Ta první přišla už na konci druhé minuty a po přihrávce Dolníčka ji bleskurychle využil Lukáš Vágner.

Stalo se tak po 11 sekundách po střele od modré čáry. Pak spálil velkou šanci Havránek a přišla druhá přesilovka. V ní mohl sice nejdříve vyrovnat v přečíslení Maruna, ale situaci dva na jednoho doslova zazdil nesmyslnou kličkou, kterou zvolil místo přihrávky. Trest přišel zanedlouho, Dolníček dostal v 7. minutě hodně prostoru a bez problémů překonal Bláhu – 2:0.

Po deseti minutách pak havířovští beci odpálili puk po Kuskově střele z brankové čáry a ten samý hráč pak ještě v oslabení rozezvučel tyčku. Do kabin mohla jít Třebíč s vyšším rozdílem, ale Bláha se už překonat nenechal.

Štěně nalezené 23. prosince v ulici U Mastníka.
Vánoční příběh o opuštěném štěněti má šťastný konec

To ve druhém dějství se obraz hry změnil. Havířov byl nebezpečnější, přehrával soupeře, ale ve finální fázi si nevedl vůbec dobře. Největší šanci měl ve 29. minutě v přesilovce Tomi, ale se zákrokem večera se vytasil brankář Dostál. Trestali tak opět domácí, po dvou minutách zvýšil na 3:0 Mikyska. Těsně před sirénou pak ještě Baláž obešel tři protivníky, ale jeho střelu našel Dostál v lapačce.

Co se Slezanům nepodařilo za první dvě třetiny, zvládli hned na začátku té třetí. Ve 45. minutě vypálil Havel, Dostál sice dokázal na jeho střelu zareagovat, ale puk mu propadl mezi tělem a rukou a smolně se dokutálel za brankovou čáru. Potom oba týmy nevyužily po jedné šanci, ale přesto se konalo pořádné drama. Minutu před koncem totiž Bednář uvolnil M. Kaluse a ten snížil na 3:2 a Havířov měl šanci i k vyrovnání.

Branky a nahrávky: 3. L. Vágner (Dolníček, T. Havránek), 7. Dolníček (R. Erat), 31. D. Mikyska (T. Havránek) - 45. R. Havel (Rác, Maruna), 60. M. Kalus (L. Bednář, Luža). Rozhodčí: Wagner, Dědek – Hejl, Bosák. Vyloučení: 6:5, Využití: 2:0. Třetiny: 2:0, 1:0, 0:2.

Silvestrovský běh v Třebíči.
Běžci na Silvestra vyrazí na Klučovskou horu

Třebíč: Dostál – Čejka, L. Vágner, Kaláb, Nedbal, D. Mikyska, Furch, Půža – R. Erat, Dolníček, Kratochvíl – Vodný, Kusko, Kristl – Malec, Tadeáš Král, T. Havránek – Ferda, Diviš, Süss. Havířov: Bláha – Drtil, Luža, Krisl, Chroboček, R. Havel, Dudek, Puzič – M. Kalus, Pořízek, Tomi – Maruna, Rác, Fronk – Baláž, L. Bednář, Kanko – Gřeš, Cihlář, Bambula.