JIHLAVA - BEROUN 3:2

Přestože dostala Dukla v úvodu k dispozici přesilovou hru, rozjížděla se pomaleji. Medvědy poprvé pořádně zatlačila až v průběhu osmé minuty, kdy se dostali do dobrých pozic postupně Důras, Kadlec i Střecha, ani jeden z nich však Šimbocha nepřekonal. Propálit berounského brankáře se povedlo až o deset minut později Čachotskému, který využil přesilovkové spolupráce s Hubáčkem. Vstřelený gól jihlavské hokejisty nakopl a za minutu bylo na Horáckém zimním stadionu ještě veseleji. Haluza nahrál zcela volnému Hubáčkovi, který neměl s koncovkou sebemenší problém.

Po změně stran nebezpečně střílel Kaláb, poté už se ale připomněli i hosté. Přesilovku pět na tři sice nevyužili, projektily Hrdela a Půlpána ale byly hodně nebezpečné. Domácí se k početní výhodě dostali až v závěru druhé části a naložili s ní mnohem lépe než Beroun, když si Čachotského přihrávku srazil do vlastní branky Marek.

Medvědi se však ještě nevzdali a dvěma brankami vykřesali jiskru naděje. V nervózním závěru už však na vyrovnání nedosáhli.

Branky a nahrávky: 17. Čachotský (Hubáček, Zeman), 18. Hubáček (Haluza, Štebih), 37. Čachotský (Hubáček) 49. Divíšek (Ondráček), 57. Klhůfek (Kubica). Rozhodčí: Volf Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:10, navíc M. Jícha Kubeš oba 5 a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení 0:1. Třetiny: 2:0, 1:0, 0:2.

Jihlava: Rittich Mocek, M. Jícha, Dobrovolný, Podlipnik, Čáp, Kaláb, Štebih Hubáček, Zeman, Čachotský Haluza, Velecký, Důras Vysloužil, Kadlec, Mikeš Střecha, Kuřítko, L. Jícha.

ML. BOLESLAV - TŘEBÍČ 4:5 sn

Třebíč prožila na ledě lídra úvod snů. Už ve třetí minutě využil Kadela toho, že Protivný přišel o hůl, naservíroval puk volnému Raškovi a ten poslal hosty do vedení. Než se Mladá Boleslav dokázala ze studené sprchy oklepat, prohrávala o dva góly. Čuřík předložil puk Nahodilovi, který ho nadvakrát dostal za Valentova záda. Domácí se sice tlačili do útoku, do větších šancí se ovšem nedostávali. Výjimkou byla pouze Výborného klička, kterou parádně zneškodnil Falter.

Jak rychle se ale Třebíč ke svému náskoku dostala, tak o něj po změně stran zase rychle přišla. Starý využil přesilovku a o dvě minuty později vyrovnal Nouza. Hosté ale nesložili zbraně, a naopak hned z protiútoku si vzali vedení zpět, když Mikeska po Čuříkově nahrávce zakončoval do prázdné branky. To ale v divoké první desetiminutovce druhé třetiny ještě nebylo vše. Při Peroutkově vyloučení opět srovnal Lenc. Po polovině zápasu se počet zajímavých situací před oběma brankami snížil. Přesto mohli hosté udeřit ještě jednou. Nahodilův pokus však skončil pouze na tyči Valentovy branky.

Vstup do závěrečného dějství měla Horácká Slavia podobný jako v prostřední části. Po dvou minutách se dostal do úniku Broš, který střelou zápěstím propálil Faltera. Tato branka domácí uklidnila, ti v pohodě kontrolovali hru a zdálo se, že už utkání dotáhnou do vítězného konce. Dvě a půl minuty před koncem se však v závaru v útočném pásmu nejlepe zorientoval Laš a poslal utkání do prodloužení. V tom se nic podstatného nestalo, na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V nich vystřelil druhý bod pro Horáckou Slavii Čuřík.

Branky a nahrávky: 22. Starý (Broš, Klimenta), 24. Nouza (Němeček), 30. Lenc (Výborný, Nouza), 42. Broš (Musil) 3. Raška (Kadela), 6. Nahodil (Čuřík), 24. Mikeska (Čuřík), 58. Laš (Nahodil, Vondráček), rohodující nájezd Čuřík. Rozhodčí: Hejduk, Schmejkal Guth, Rittich. Vyloučení: 6:6, navíc Valent Fořt oba 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 2250. Třetiny: 0:2, 3:1, 1:1 0:0.

Třebíč: Falter Dlapa, Rangl, Bilčík, Dietz, Čejka, Fořt, Peroutka Laš, Nahodil, Vondráček Přibyl, Mikeska, Čuřík Kaut, Čech, Křivohlávek Raška, Paták, Kadela.

OLOMOUC - H. BROD 1:3

Úvod zápasu byl opatrný a jako první výrazněji zahrozil až v páté minutě domácí Kindl. Poté se osmělili i Rebelové, Halásze zkoušel Číp. O chvíli později putoval za katr Rousek, přesto mohli hosté udeřit. Únik dva na jednoho ale Stehlík nevyužil. A tak přišel trest na druhé straně, když Diviš tečoval Kindlovu střelu od modré. I po prvním gólu se hrál útočný hokej a k vidění bylo hodně zajímavých situací. Svěřenci trenéra Mičky našli recept na výborného gólmana Mory až šestnáct sekund před první sirénou. Havel ještě neuspěl, Kolafa však odražený puk za brankovou čáru dostal 1:1.

Ve druhé dvacetiminutovce vyzkoušel nejprve Kacetlovu pozornost střelou z voleje Jergl, skóre se ale měnilo na druhé straně. Švihálek nahrál na levé křídlo Petruškovi, který se prosadil střelou nad lapačku. Kohouti se poté pustili do honby za vyrovnáním. Ve velké šanci se objevil Králík, který ale místo téměř prázdné branky trefil boční síť. Další možnost měl Vodný, jehož blafák skončil na tyči.

Rebelům se nadějný náskok povedlo udržet. V poslední třetině totiž zvýšil na 3:1 Polodna a další góly i přes velkou snahu domácích nepadly.

Branky a nahrávky: 12. Diviš (Kindl) 20. Kolafa (Havel), 25. Petruška (Švihálek), 43. Polodna. Rozhodčí: Trombík Lukš, Novák. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 1357. Třetiny: 1:1, 0:1, 0:1.

Havlíčkův Brod: Kacetl Kolafa, Plášil, Jank, Beneš, Semrád, Korim, Zítka Havel, Polodna, Číp Petruška, Švihálek, Rousek Dvořáček, Stach, Maliník Tomi, Stehlík, Milfait.