Jihočeši jsou v tabulce na předposlední příčce, jen o jediný bod právě za Třebíčí. Proto bude dnešní duel pro oba soupeře hodně důležitý.

Třebíč má za sebou domácí dvojzápas, ze kterého vytěžila dva body. Po porážce od Litoměřic, která zastavila jejich devítizápasovou bodovou šňůru, přišla výhra v prodloužení nad Šumperkem. Horáci věří, že se jim podaří rozjet podobnou sérii a i u Otavy budou úspěšní. „Věřím, že tam uděláme body,“ potvrdil pro klubový web útočník Ondřej Havlíček.

Písek úzce spolupracuje s českobudějovickým klubem a je pravděpodobné, že v právě probíhající reprezentační přestávce bude posílen v maximální možné míře. Posilu získali Jihočeši v minulém týdnu i na trenérské lavičce. Vedení týmu po Milanu Stárkovi, jemuž bylo osudné neúspěšné utkání v Jihlavě, se ujalo duo Josef Řeháček - Radek Bělohlav. V duelu s Kadaní se uvedli vítězně, v minulém kole ale Písek podlehl Litoměřicím.

„Na Písek by, jako na každý tým, měla platit aktivní hra,“ odhaduje Havlíček. „V každém týmu, když se na něj zatlačí, dělají obránci chyby. Když to ještě budeme vzadu dobře zavírat, tak šanci budeme mít. Ale musíme samozřejmě hrát ze zabezpečené defenzivy.“

V prvním letošním vzájemném utkání vyhrál Písek, v Třebíči 3:2 na nájezdy.