Ještě v pondělí je však čeká poslední zápas nadstavbové části, na domácím ledě přivítá Tábor, který stále jistotu play off či přímé záchrany v soutěži nemá.

Sobotní zápas se ale pro Horáky v Benátkách nevyvíjel příliš dobře, po úvodní třetině prohrávali 2:0, ale to dokázali ve druhé části smazat. Jelikož ani jeden z týmů už do konce 60. minuty branky nevstřelil, prodlužovalo se. V něm Třebíči vystřelil definitivní postup do play off Zahradník.

Škaloud: Nevážili jsme si vedení

„Odehráli jsme špatnou první třetinu, v kabině jsme si to ale o přestávce vyříkali. V dalším průběhu se náš výkon o hodně zlepšil, dokázali jsme srovnat skóre a v prodloužení jsme rozhodli o vítězství. Jsme samozřejmě spokojení, protože se nám podařilo postoupit do play off,“ nechal se slyšet na pozápasové tiskové konferenci asistent třebíčského trenéra Radek Novák.

Jeho protějšek měl po zápase ke spokojenosti hodně daleko. „Nedalo se na to koukat,“ řekl rezolutně Luděk Škaloud. „Dostali jsme se lehce do vedení, kterého jsme si vůbec nevážili. Ve druhé třetině nás soupeř zatlačil. Po snížení se soupeř dostal do sedla. Druhou třetinu byla Třebíč jasně lepší a jen díky Stejskalovi jsme udrželi stav 2:2. Ve třetí části byla hra vyrovnaná. Bylo to o tom, kdo dá gól. Nakonec rozhodla chyba na červené čáře v prodloužení,“ zhodnotil Škaloud.

Díky vítězství v prodloužení Horácká Slavia stvrdila postup do vyřazovacích bojů. „Spadl nám obrovský kámen ze srdce. Jeli jsme do Benátek s tím, že chceme udělat alespoň bod, a to se nám podařilo,“ uvedl na webových stránkách Třebíče útočník Horáků Petr Zahradník.

S Táborem to bude příprava na play off

Dnes je čeká však ještě poslední zápas před vyřazovacími boji, na domácím ledě hostí Tábor. Horáci mají sice jistý postup, bojují však ještě o pozici a případně o soupeře pro předkolo, které začíná už ve středu. „Zatím jsme o tom vůbec nepřemýšleli a nebavili. Náš úkol byl hlavně se do vyřazovacích bojů dostat. V pondělí s Táborem už to bude vlastně taková příprava na play off,“ má jasno Zahradník.

Hokejové menu

I. liga, skupina A (o 1. – 8. místo)
Pondělí, od 17.30: JIHLAVA – Olomouc, Chomutov – HAVLÍČKŮV BROD, Znojmo – Hradec Králové. Od 18.00: Ústí nad Labem – Beroun.

I. liga, skupina B (o 9. – 16. místo)
Pondělí, od 17.30: TŘEBÍČ – Tábor. Od 18.00: Písek – Benátky nad Jizerou, Kadaň – Chrudim, Vrchlabí – Litoměřice.