Na tamní zimák si je pozvali Ústečtí Lvi, jejichž Zlatopramen Aréna je v době utkání obsazená jinou akcí.

Třebíčským hráčům se v posledním období nedaří, šest zápasů v řadě nepoznali radost z tříbodového úspěchu, v posledních pěti duelech navíc urvali jediný bodík. A Horáky nyní čeká smrtící série utkání Ústí nad Labem Olomouc Mladá Boleslav. „Není to lehký los, ale musíme se na ta utkání pořádně připravit," říká trenér Slavie Kamil Pokorný. „Ústí je jeden z favoritů ligy a nečeká nás lehké utkání. My víme, kde nás aktuálně tlačí bota, snažíme se na odstranění nedostatků pracovat," naráží kouč na skutečnost, že jeho svěřenci skórovali v posledním kvintetu duelů pouze dvakrát.

Ústí nad Labem prohrálo v sobotu v Jihlavě a ztrátu bude určitě chtít odčinit zdoláním Třebíče. Může pomoci hostům skutečnost, že Lvi nebudou hrát na svém stadionu? „Určitě tam bude led a stejně velké branky jako v Ústí," usmívá se Pokorný. „Pro nás to navíc znamená, že pojedeme k utkání dál a den bude pro nás nahuštěnější, takže žádnou výhodu v tom nevidím," nehledá trenér pomoc ve změně prostředí.

Uprostřed totožné náročné série, do které vstupuje Třebíč, je Dukla Jihlava. Ta míří do srdce Hané Olomouce. A nejen kvůli průběžné třetí příčce domácích se dá hovořit o tom, že se Dukla představí na horkém ledě.

Olomouc doma zatím letos padla pouze s Mladou Boleslaví na nájezdy, jinak odjížděli vždy soupeři z Hané s dlouhým nosem a kolikrát i bágly plnými branek. Naposledy jely domů Benátky nad Jizerou s debaklem 0:9. Dukla ale v sobotu doma zdolala favorizované Ústí nad Labem v utkání, ve kterém odehrál pětisté utkání ve žlutočerveném dresu útočník Tomáš Čachotský. Stejné jubileum oslaví dnes na ledě Olomouce kapitán Tomáš Ficenc. A Dukle by se určitě hodilo, kdyby i on oslavil své jubileum brankou do sítě soupeře.

Hanáci totiž budou chtít napravit závěr prvního letošního vzájemného duelu v Jihlavě. Ještě v 57. minutě vedli na Horáckém zimním stadionu o branku, přesto se domů vraceli s prázdnou. Bude odveta stejně dramatická?