První hokejová liga nezadržitelně spěje k polovině základní části. Ve čtrnáctém kole se doma představí pouze havlíčkobrodští Rebelové, Jihlava i Třebíč se v roli hostů pokusí přivézt body z venku.


Hráči Havlíčkova Brodu v posledních dvou utkáních vybojovali maximální počet bodů a v nastoleném trendu by rádi pokračovali i v dnešním duelu proti Porubě.


„Musíme bojovat stejně jako proti Jihlavě. Takové týmy bychom měli porážet, ale zároveň si musíme uvědomit, že každý zápas začíná od nuly a od začátku makat na sto procent,“ tvrdí opora HC Rebel Stanislav Neruda.


Teď mají brodští hokejisté v losu týmy vesměs z druhé poloviny tabulky a právě k tomu vzhlíží. „Mohli bychom nějaké body nahnat. To by bylo vynikající. Samozřejmě bychom se rádi posunuli tabulkou nahoru,“ dodává Neruda.


S cílem zlomit nepříznivou vzájemnou bilanci z přípravy jedou do Chrudimi hokejisté jihlavské Dukly. S prvoligovým nováčkem v srpnu dvakrát prohráli – doma 3:5, venku 1:5.


„Soupeř dává poměrně dost gólů, což je zatím náš velký problém,“ upozorňuje na chrudimskou ofenzivu asistent jihlavského kouče Karla Dvořáka Roman Mejzlík.


Dukle bude chybět zraněný útočník Tomáš Hradecký, což trenéry donutilo k zásahům do sestavy. Nepřijdou ale o Jiřího Hanzala, který střet s brněnským bekem Kántorem odnesl zlomeným nosem. Poraněné místo si bude vytáhlý forvard chránit košíkem.


Uspět v jámě lvové se pokusí Horácká Slavia Třebíč. Beznadějně poslední tým tabulky je v úplně jiné situaci než jeho dnešní soupeř. HC Slovan Ústečtí Lvi vyhrál posledních pět zápasů a vyhoupl se za Kometu už na druhé místo.


„Pořád věřím, že se zvedneme,“ říkal třebíčský kouč Kamil Pokorný hned po zápase s Chomutovem, ve kterém jeho svěřence stejně jako v několika dalších duelech zradila koncovka.

JIŘÍ BÁRTA
JAN HAMMER