„Plán přípravy je takový, že v pondělí, úterý a ve středu jsou hráči na suchu a ve čtvrtek a pátek by měli jít na led,“ prozrazuje sportovní manažer Horácké Slavie Kamil Pokorný. „Máme předběžně na čtvrtek a pátek zamluvený led v Jihlavě,“ vysvětluje.


Kouč Jaromír Šindel, který k týmu nastoupil na začátku května, už má k dispozici i extraligovou akvizici – plzeňského útočníka Marka Laše. „Vítkovičáci Káňa s Bartošem by se měli připojit, až budeme na ledě v Třebíči,“ dodává manažer.


A fanoušci se možná dočkají i vytoužené posily do obrany. Tentokrát by nešlo o žádného zelenáče s minimem zkušeností, ale o ostříleného beka.


Ruský bek na testy


„Rus Petr Paskov by měl dorazit koncem měsíce. Máme na něj dobré reference, bude u nás na měsíční zkoušku. Pokud uspěje a domluvíme se, měl by u nás odehrát sezonu,“ poukazuje Pokorný na adresu devětadvacetiletého obránce rezervního týmu Traktoru Čeljabinsk, který před časem nasbíral i 19 startů v nejvyšší ruské soutěži.


Zatím se ale v klubu všechno točí kolem opravy poškozené střechy stadionu. Ta se konečně chýlí ke konci.


„Ve středu (dnes) už bude střecha plechy zakryta, a to je pro nás nejdůležitější. Další pokládka izolací na střeše už nás nijak neomezuje. Středu využijeme k úklidu hrací plochy, na které je voda po deštích, kovové piliny a další nepořádek. Pak už začneme s vlastní výrobou ledu. Led bude připraven 28. července,“ prozradil na webových stránkách Horácké Slavie vedoucí zimního stadionu Luděk Popela.


Pokud vše půjde podle plánů, mohou se fanoušci těšit na první přípravný duel přesně podle původního rozpisu. Na třebíčský led vyjedou v pátek 31. července hráči jihlavské Dukly.


Ti se na brusle poprvé postaví v pondělí, o den dříve otestují kvalitu ledu v Kotlině havlíčkobrodští Rebelové.