Chomutov v Kadani dvakrát prohrával, když domácí potrestali jeho fauly. Piráti ale oplatili týmž způsobem. Poprvé vyrovnal David Kämpf z trestného střílení, další dva góly padly v jejich početní výhodě. Obránce Jiří Drtina měl přitom při vítězné trefě štěstí: jeho střelu si do branky srazil bruslí jeden z kadaňských bránících hráčů.

Zatímco Chomutov zvítězil počtvrté v řadě, Třebíč potřetí za sebou prohrála. V Havířově sice snížila z 1:4 na rozdíl jediného gólu, ale Ondrej Šedivý pak prudkou ranou využil dvojnásobnou přesilovku a vrátil Havířovu klid. Ten naopak ztratily opory Třebíče: Roman Erat a Miroslav Holec svůj tým v závěru oslabili osobními tresty.

Litoměřický střelec Vítězslav Bílek potvrdil, že má skvělou formu. Necelé dva týdny poté, co poprvé v kariéře vsítil v jednom zápase pět branek, tento ojedinělý kousek málem zopakoval. Na triumfu 8:3 v Prostějově se podílel čtyřmi góly. Jeho spoluhráč z útoku Jaroslav Kalla zase na pět tref přihrál a s 36 asistencemi se podepsal skoro pod polovinu branek Středočechů.

Jeho bývalí spoluhráči z Kladna zničili Most v přesilovkách. Sestava pro početní výhodu, do níž po návratu ze zámoří ještě přibude obránce Tomáš Kaberle, potrestala všech šest vyloučení soupeře. Další gól přidali Rytíři ve hře čtyř proti čtyřem.