Pondělní zápas 51. kola začal jak je třebíčským zvykem rychlou brankou. Od toho se pak odvíjelo celé utkání. Horácká Slavia se uklidnila, a navíc si opět vylepšovala statistiky, co se týče využitých přesilovek.

Během zápasu potrestala tři vyloučení soupeře. Ale bylo to i tím, že hosté moc odporu nekladli a třebíčským hráčům tím narostla křídla. Na ledě si takřka dělali vše, co se jim zlíbilo. A skóre dál narůstalo, takže po čtyřiceti minutách bylo za stavu 6:1 jasné, kdo bude bodovat.

Sympatické od domácích hokejistů bylo, že se vysokým vedením nenechali ukolébat a dál šlapali na plný výkon. Za to byli také po zásluze odměněni, a odměněni byli i fanoušci, kteří se dočkali jedenáctigólového přídělu!

Horáci se tak minimálně do večera posunuli v tabulce před Frýdek-Místek, ten totiž 51. kolo zkompletuje dnešním zápasem v Benátkách. A setřásli Prostějov, který prohrál s Ústím!

TŘEBÍČ – KADAŇ 11:1

Branky a nahrávky: 2. Bittner (Laš, Nedbal), 15. Vodný (Szathmáry), 23. Nedvídek (Šťovíček), 35. Bittner (Nedbal), 36. Psota, 39. Laš (Psota), 42. Šťovíček, 43. Malec (Kowalczyk, Václavek), 49. Michálek (Král), 50. Vodný, 58. Král (Michálek, Kowalczyk) – 25. Rindoš. Rozhodčí: Jechoutek, Pilný – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:5, navíc Malec (Třebíč) a Foltýn (Kadaň) 5 minut a DK. Využití: 3:0. Střely na branku: 65:18. Třetiny 2:0, 4:1, 5:0. Třebíč: Jekel – Szathmáry, Furch, Padrnos, Nedbal, Kowalczyk, Hort, Jenáček – Vodný, Nedvídek, Šťovíček – Laš, Bittner, Psota – Malec, Václavek, Ferda – Michálek, Tadeáš Král, Podlaha.