TŘEBÍČ – HAVLÍČKŮV BROD 0:2


Oba rivalové z Vysočiny vstoupili do utkání opatrně a čekali na chyby soupeře. Až v 15. minutě se do větší šance dostal Stejskal, havlíčkobrodský brankář Suchan však byl na místě. Největší šance Rebelů se zrodily v přesilovkách. V 18. minutě nebezpečně pálil Šulc, ale Lev jeho pokus zneškodnil. Do další slibné šance se v přesilovce dostal Ondráček, ale neuspěl, a tak diváci v první třetině branku neviděli.


Druhá část byla podstatně zajímavější a oba týmy se začaly dostávat do šancí. Ve 23. minutě se do dobré pozice dostal dvakrát Rod, poprvé však Suchan puk vyrazil, podruhé nebezpečnou střelu přikryl betonem. V další obrovské šanci se objevil třebíčský Hrbáček, trefil však jen tyč. Poté měli velkou možnost Rebelové. Trestné střílení však Němec neproměnil. Neproměněný nájezd ale hosty mrzet nemusel. Ve vlastním oslabení se totiž dostali do úniku Němec se Svobodou a prvně jmenovaný chladnokrevně prostřelil Lva. Hosté tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem.


Ve třetí třetině se Horácká Slavia snažila vyrovnat, ale do větších šancí se nedostávala. Havlíčkův Brod dobře bránil střední pásmo a na hokejky třebíčských hokejistů se začala vkrádat nervozita. V polovině závěrečné části se navíc prosadil po skvělé kombinaci hostí Svoboda a bylo rozhodnuto. V závěru bylo k vidění už jenom několik menších potyček, a tak si Rebelové v derby připsali cenné vítězství.

Branky a nahrávky: 34. Holec (Svoboda) 52. Svoboda (Knotek, Holec). Rozhodčí: Lacina – Polonyi, Bílek. Vyloučení: 11:12, navíc Gula - Česnek 10 minut. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1680. Třetiny: 0:0, 0:1, 0:1. Třebíč: Lev – Gula, Sedláček, Sláma, Kania, Hrbáček, Ostrčil, Bulička, Kaláb – Laš, Dolníček, V. Burian – Rod, Nahodil, Stejskal – Krätzer, Zahradník, Přibyl – Čech, Kundela, Fila. Havlíčkův Brod: Suchan – Vyhlídal, Jelínek, Jebavý, Pavlík, Soldán, Horváth – Endál, Němec, Svoboda – Ondráček, Stromko, Knotek – Smith, Česnek, Vylíčil.

VRCHLABÍ – JIHLAVA 1:3

Východočeši se sice doma šťastně ujali vedení, ale Duklu nasměrovaly k vítězství góly Hodka a Takáče ze druhé třetiny. V závěru pečetil její vítězství v přesilovce Haluza.

Branky a nahrávky: 14. Zíma (Kotrba) – 34. Hodek, 37. Takáč, 55. Haluza (Takáč, Mareš). Rozhodčí: Skoupý - Čížek, Prchal. Diváci: 1067. Třetiny: 1:0, 0:2, 0:1.

Vrchlabí: Ševčík - Matějíček, Novajovský, Bendík, Čížek, Chmelíř, Hrach, Jaroměřský, Hanzl - Kříž, Filip, Rusnák - Gengel, Hubáček, Klimt - Andres, Gajovský, Mikšovský - Kotrba, Zíma, Hruška. Jihlava: Řehoř - Ficenc, Chvátal, Staněk, Dobrovolný, Kašpar, Takáč, Posmyk, Novák - Hodek, Čachotský, Rytnauer - Bezděk, Mareš, Haluza - Man, Zeman, Polcar - Dušátko, Suk, Krupka.
Ostatní výsledky: Chomutov – Beroun 4:3 sn, Znojmo – Olomouc 3:2, Tábor – Havířov 3:2, Hradec Králové – Chrudim 6:3, Kadaň – Ústí n. L. 4:9, Šumperk – Benátky n. J. skončilo po uzávěrce.