Vysočina/ Další prvoligové derby je tady! Prestižní zápas dnes večer uvidí diváci na třebíčském zimním stadionu, kam přijede o body bojovat jihlavská Dukla.


Hráči Horácké Slavie budou chtít potvrdit vzestup z posledních zápasů. A snížit z posledního místa bodové manko…


„Nepřipravujeme se jen na první útok Dukly, i když víme, že Bakus s Hodkem je velmi produktivní dvojice,“ upozorňuje kouč Třebíče Kamil Pokorný. „Musíme hrát jako mančaft a jako mančaft Duklu přehrát,“ vzývá Pokorný týmový duch.

„Hraje se o tři body, víc bodů nám nikdo nedá, takže zápasy moc nerozlišuji,“ burcuje kouč, který bude postrádat zraněného beka Sedláčka.
O tom, které hráče na střídavý start budou moci třebíčští trenéři využít, se rozhodlo až včera večer.


Probuzení Třebíče nezůstalo v Jihlavě bez povšimnutí. „Čekáme od soupeře dobré bruslení a důraznou hru. Víme, že se mu teď daří. My se na něj ale dobře připravíme, chceme zase bodovat,“ prohlásil na klubovém webu hcdukla.cz asistent jihlavského kouče Dvořáka Roman Mejzlík, který předchozích šest let strávil právě v třebíčském klubu.


Mejzlík je ochotný odvděčit se za případný úspěch svého nového týmu zvláštní prémií.


Rebelové budou lepit sestavu


Hokejisté Havlíčkova Brodu budou chtít potvrdit tři body, které získali o víkendu na ledě Olomouce. „Most je tři body před námi, takže se dá říct, že je to zápas o šest bodů,“ kalkuluje trenér HC Rebel Petr Novák.


Ten od soupeře čeká především defenzivní styl. „Pokud nedáme první gól, nebo nepovedeme, tak to bude v uvozovkách pěkné utkání jako proti Kadani. Čekám, že Most přijede s urputnou obranou,“ předpokládá Novák.


Jeho tým v poslední době trápí velké problémy s marodkou. V Olomouci se navíc zranila opora posledních týdnů – brankář Neruda.


„Zatím je to nespecifikované zranění. Bohužel nejsem doktor, takže nedokáži říci, na jak dlouho to bude. Všichni věříme, že se dá dohromady co nejdříve,“ prozradil šéf brodské střídačky.


Do dnešního zápasu už ale zasáhne ostrostřelec Tomáš Svoboda. „Ale opět nenastoupí Varga, Kraučuk a Endál, takže opět budeme v sestavě improvizovat,“ předesílá Novák.

I. liga, 18. kolo, středa 17.30: Havířov – Beroun, 18.00: TŘEBÍČ – JIHLAVA, Vrchlabí – Poruba, Chrudim – Ústí nad Labem, Kometa Brno – Olomouc, HAVLÍČKŮV BROD – Most, 19.00: Hradec Králové – Kadaň.

JIŘÍ BÁRTA
JAN HAMMER