A úvod utkání tomu i nasvědčoval. Nejprve Václav Meidl stačil tečovat střelu Vojty Němce a Rebelové se poprvé radovali. Hned po dvou minutách byl autor úvodní branky faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Sám postižený nic nevymýšlel a přesnou střelou poslal spoluhráče do dvougólového vedení.

Když po třinácti minutách hry vybídl Stehlík ke skórování Pavla Musila a na světelné tabuli svítil stav zápasu 3:0, nic nenasvědčovalo, že by body neměly zůstat doma.

Jenže ještě do konce třetiny snížil Rangl. Dostat brodské hokejisty zpět do tříbrankového vedení mohl Vojta Němec, který byl faulován, ale svého spoluhráče Václava Meidla napodobit při trestném střílení nedokázal.

Po příchodu z kabin se už tak divoký hokej nehrál, ale ze hry měla více hostující Třebíč. Ve třiatřicáté minutě byla také po zásluze odměněna gólem. Na rozdíl jediné branky snižoval Burian. Lehkost z brodských hokejek šla opět stranou.

Domácí znervózněli a bylo jen otázkou času, kdy se Třebíči podaří vyrovnat.

To se stalo v poslední minutě druhého dějství. Rebelové šli do oslabení a Kania přesilovku bleskově využil. „Nevím, čím to je. Vždycky do toho jdeme naplno, říkáme si, že náskok nic neznamená. Jenže pak uděláme jednu nebo dvě chyby a všechno je jinak,“ kroutil hlavou brodský útočník Jan Semorád.

Po této třetině nebyl spokojený ani domácí kouč Karel Dvořák: „Z naší strany to byla nezodpovědná hra. Třebíč byla jasně lepší, vlétli do toho a poměr střel 14:4 jednoznačně hovoří v jejich prospěch.“

V závěrečné třetině převzali iniciativu na své hokejky opět brodští hráči. Velká snaha zlomit utkání byla patrná především na Vojtovi Němcovi, ale jeho kouskům chybělo kousek štěstíčka.

V nastavení mohl rozhodnout brodský obránce Petr Šenkeřík, ale Hrubec v třebíčské kleci včas sklapl betony. Druhý bod tak musely přidělit až samostatné nájezdy. V nich měli rozhodující slovo třebíčští Havlíček s Lašem, kteří jako jediní své nájezdy proměnili.

„V závěru utkání jsme byli o kousek lepší, bylo to minimálně vyrovnané. Prodloužení to už je vabank, nějaké šance jsme tam měli. Penalty jsou o štěstí, a to měli hosté. Vyšlo jim to a vyhráli,“ řekl po zápase Karel Dvořák.

Jeho protějšek Radek Novák byl spokojený. „Budu stručný. Utkání jsme nezačali dobře, vysoko jsme prohrávali. Musím poděkovat hráčům za to, jak zápas otočili, poděkovat divákům, jakým způsobem nás povzbuzovali a v jakém počtu za námi přijeli.“