Dukla má jednu jistotu: sedmé místo už jí nikdo nevezme. Nad i pod ní zeje v tabulce bodová propast. Předkolo play off tak zahájí na domácím ledě a narazí na mužstvo, které se usadí na desáté příčce. Tu zatím okupuje Havířov. Jen bod však na něj ztrácí Benátky, o dva zaostává Kadaň.


„Samozřejmě sledujeme, kdo na nás může vyjít. A podle mě to bude buď Havířov, nebo Kadaň. Ale stejně si nevybereme – kvalitou týmu i vzdáleností to vyjde nastejno,“ myslí si jihlavský útočník Daniel Hodek. „Já vůbec nevím, na tabulku se nedívám. O to se starají asistenti a další lidi,“ tvrdí hlavní kouč Josef Augusta.


Vzestup, nebo pád?


Do dnešního utkání v Olomouci jde Jihlava téměř kompletní. Chybět jí bude jen forvard Ladislav Rytnauer. „Má chřipku, místo něj vezmeme Martina Kuřítka,“ netají trenér Dukly, který odmítá, že by jeho svěřencům chyběla motivace. „Pořád jde o to, abychom před vrcholem sezony získali co největší sebevědomí,“ zdůrazňuje.


Rebelové jsou po 45. kole devátí – o jediný bod pokulhávají za Olomoucí, naopak dva mají k dobru před Havířovem. Posun do elitní osmičky by pro ně znamenal výhodu domácího prostředí v předkole play off. Musí ovšem zvládnout zápas s Mostem a čekat na olomoucké klopýtnutí.


„Abych pravdu řekl, moc se tím nezabýváme. Každý chce samozřejmě začínat doma, ale nám se vloni povedlo přivézt dvě vítězství i z venku,“ naráží brodský kouč Petr Novák na předcházející ročník, kdy jeho ovečky vyřadily Havířov především díky dvěma vítězstvím na severu Moravy.


Hokejisté z Kotliny prý nehodlají dumat ani nad výběrem soupeře. I když v případě pádu o jednu příčku by mohli na úvod vyřazovací části cestovat jenom 25 kilometrů – do Jihlavy… „Ale já si myslím, že Brod bude chtít Most porazit. Teď osmkrát v řadě prohrál a před play off se chce určitě dostat do lepší pohody,“ odhaduje rivalovy plány Hodek.

Třebíč se popere o body pro play out

Třebíč uzavře dlouhodobou část první hokejové ligy domácím duelem s Chrudimí. Od příští středy už ji čekají boje o záchranu. „Body se do play out započítávají, a tak máme o motivaci postaráno,“ prohlásil před dnešním utkáním trenér Kamil Pokorný.

MICHAL REMEŠ
JAN HAMMER