Poslední rivalské derby sezony mezi Jihlavou a Brnem začalo ve vysokém tempu. Více ze hry měli sice hosté, brankové příležitosti si ale připisovali Jihlavané. Jenže kapitán Čachotský trefil jen tyč, o chvíli později v přesilovce zlikvidoval Čiliak tři další velké šance domácích.

Kvalita hry i skvělá atmosféra prudce opadly po deseti minutách. V ten čas oba kotle fanoušků opustily své prostory na protest proti rozhodnutím vedení svazu, a hrálo se bez vzrušivých momentů v hodně komorním prostředí.

Chřipka. Ilustrační foto.
Pacientka s chřipkou skončila na ARO jihlavské nemocnice

To se proměnilo v pekelnou vřavu v poslední sekundě první části, když Čachotský z levého kruhu propálil Čiliaka – 1:0. „Gól zároveň s klaksonem, to se často nestává,“ komentoval rozhodující moment hostující asistent Kamil Pokorný.

Ve druhé části se na Horácký zimní stadion vrátila hokejová radost. Na ledě ji rozdávali více hosté, kteří toužili po vyrovnání a domácí brankář se měl co otáčet, protože Kometa produkovala šanci za šancí.

Jenže ve 24. minutě Erat sám na brankovišti ztroskotal na Kořenářovi, ve 30. Vincour trefil břevno, o tři minuty později minul zcela prázdnou jihlavskou branku ze tří metrů Haščák. Brňané navíc pohrdli i třicetisekundovou přesilovkou pět na tři. „V zápase jsme byli více na puku, více času v útočném pásmu, Dukla ale dobře bránila i bruslila. My jsme se na můj vkus málo tlačili do střelby, pořád jsme chtěli kombinovat, na Jihlavu a Kořenáře to nestačilo,“ uznal Pokorný.

Obraz hry se nezměnil ani po druhé pauze. Hráči Komety dirigovali hru, pozorná obrana domácích je ale už do velkých šancí nepouštěla. „Kometa nás ničím nezaskočila,“ pochvaloval si kouč Dukly Petr Vlk.

Definitivní rozuzlení přišlo šedesát šest vteřin před koncem, kdy se do prázdné svatyně hostí trefil Zeman a stvrdil první výhru Dukly nad rivalem po návratu do extraligy. „Z naší strany to bylo dobře odpracované utkání,“ těšilo Vlka.

Ilustrační foto.
Fanoušky hokeje ochrání nové mobilní oplocení

JIHLAVA – BRNO 2:0
Branky a nahrávky: 20. Čachotský (Jiránek, Zdráhal), 59. Zeman (Šidlík). Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 6 500 (vyprodáno). Třetiny: 1:0, 0:0, 1:0.

Jihlava: Kořenář – Šidlík, Suchánek, de la Rose, Zdráhal, Stříteský, Půža, Váňa – Čachotský, Zeman, Jiránek – Straka, Skořepa, Seman – Žálčík, Hlinka, Anděl – Diviš, Hubáček, Bryhnisveen.

Brno: Čiliak – Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel – Erat, Holík, Zaťovič – Haščák, Hruška, Vincour – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vondráček, R. Zohorna, Dočekal.