Pro Horáckou Slavii nejde ze strany soupeře o žádnou neznámou. Vždyť oba kluby se ve stejné fázi sezony potkaly už loni.

Tehdy v euforii hrající svěřenci Kamila Pokorného a Radka Nováka připravili favoritovi první ligy velké překvapení a pořádně ho trápili. I přesto nakonec do baráže o extraligu postoupili po výsledku 4:2 Středočeši.

„Loni to byl v téměř každém zápase boj do poslední minuty a já věřím, že to letos bude podobně vyrovnané. Mladá Boleslav bude muset, a když budeme hrát ze zabezpečené obrany, můžeme udělat podobný výsledek jako minulý rok," tvrdí jeden z nejzkušenějších hráčů Třebíče Rostislav Malena.

Chtějí favorita opět potrápit

Favorizovaným celkem jsou Bruslaři i letos. Naprosto suverénně ovládli základní část a skončili první s náskokem devatenácti bodů na druhou Olomouc. Dařilo se jim i proti Třebíči. Tu přehráli ve třech případech, Horácká Slavia se radovala jednou, když v Boleslavi vyhrála 5:4 po samostatných nájezdech.

A podobný výkon by ráda zopakovala i v úvodních dvou duelech letošního semifinále. „Můžeme do toho jít s čistou hlavou, protože můžeme jenom překvapit. Chceme si to užít a jdeme do toho s cílem odehrát co nejlepší zápasy," říká bek Horácké Slavie.

Ten zároveň věří, že se jeho týmu podaří navázat na venkovní formu ze čtvrtfinále. V něm se Třebíč radovala hned ze tří vítězství v Havlíčkově Brodě.

„Vyzkoušeli jsme si, že umíme hrát vyrovnané zápasy, ve kterých padá jeden, maximálně dva góly. Snad to předvedeme i teď," doufá Malena.

Podle tabulkového umístění nebude favoritem semifinálové série ani druhý zástupce Vysočiny. Dukla totiž na Hanáky v konečném účtování ztrácela pět bodů. Jenže výsledky vzájemných zápasů hovoří o něčem jiném.

Dukla na soupeře pokaždé vyzrála

Ve všech případech se totiž radoval tým, který své domácí zápasy hraje na Horáckém zimním stadionu. Na svém ledě vyhrál jednou v prodloužení a jednou po samostatných nájezdech, z Olomouce si pak odvezl výhry 4:3 a 2:0.

Větší problémy měl tým trenéra Jiřího Dopity i s postupem mezi čtyři nejlepší týmy. Zatímco žlutočervení vyřadili nováčka z Havířova v nejrychlejším možném čase, Kohouti potřebovali na postup v sérii s Litoměřicemi o dva zápasy víc.

I proto celý jihlavský tým věří. „Chceme postoupit do baráže, je to náš cíl a za tím si půjdeme," hlásí na klubových stránkách brankář David Rittich.

Oba týmy se ve vyřazovacích bojích potkaly naposledy ve čtvrtfinále sezony 2009/2010. Tehdy se z postupu radovala Olomouc, která vyhrála 4:1 na zápasy.

Vykročí Dukla za odvetou?

Hokejové menu

I. liga, play-off, semifinále

Pondělí od 17.30: Mladá Boleslav - TŘEBÍČ. Od 18.00: Olomouc - JIHLAVA.

Úterý od 17.30: Mladá Boleslav - TŘEBÍČ. Od 18.00: Olomouc - JIHLAVA.