Dnešní podvečer však všechno změní, alespoň jeden z regionálních rivalů se tíživé nuly na kontě zbaví. Horácký zimní stadion uvidí premiérové derby letošní sezony.


„Půjdeme si pro tři body. Potřebujeme vyhrát, klidně jenom o gól,“ hlásí útočník Dukly David Dolníček, který ještě v minulém ročníku hájil barvy konkurenta. „Bude to boj. Hlavně nesmíme pustit domácí do vedení, ztrátu už bychom těžko dotahovali,“ zdůrazňuje forvard Horácké Slavie Petr Zahradník.
Start do soutěže nevyšel ani jednomu z dnešních soupeřů, i když výkony nepředvedli vyloženě špatné. „Jenže rozhodují góly – a ty jsme nedali. Zatím nám chyběla větší urputnost, chtění,“ přiznává jihlavský kouč Karel Dvořák. „Důležité je také štěstí. Nesmíme ho přestat pokoušet,“ burcuje jeho třebíčský protějšek Kamil Pokorný.


Rytnauer se vrací


Oba týmy by měly nastoupit v plné síle. Dukle chybí pouze dlouhodobě zraněný obránce Přemysl Duben. Připraven už naopak bude i Ladislav Rytnauer, jehož v závěru přípravy poslalo na marodku pochroumané rameno. „Žádné omezení necítím. Můžu hrát,“ potvrzuje dlouhovlasý kanonýr.


Ztráty nehlásí ani Horácká Slavia. Zásahy do sestav by tedy měly být minimální. „Nějaké sice jsou, ale spíš se týkají posunů v jednotlivých formacích. Máme třiadvacet hráčů, a tak se výrazné změny ani dělat nedají,“ říká Pokorný. „Pár variant je, uvidíme,“ přemítá Dvořák.


Jihlava se s Třebíčí dvakrát utkala už v testovacím období – a každý ze soků si připsal po jedné výhře (5:2 a 2:4). „Jenže vyčíst se z přípravných utkání moc nedá. Tohle už bude o něčem jiném,“ ví Pokorný.