Dva góly dal už v první třetině, na čtvrtém se podílel asistencí, svůj hattrick pak završil v čase 49:31. Na jeho třetí zásah do Danečkovy klece už Draci odpověď nenašli. A z hlediště dokonce přilétly z hloučku třebíčských fandů dvě kšiltovky. „Schoval jsem si je na památku, stejně jako puk,“ říkala den po zápase hlavní hvězda středečního večera.


Hlavně první zásah v 8. minutě byl o šikovnosti a myšlení. „Bylo to hodně se štěstím, Daneček to vyrazil betonem ke mně zpátky, zajel jsem za bránu a hodil jsem mu to o záda do branky,“ popisuje.


„Zkouším to i na tréninku, když je gólman vyjetý a není ještě připravený u tyčky. Musí se přesunout, když se to dobře trefí, nemá šanci,“ má jasno šikovný forvard.


V seniorském hokeji to byl Káňův první hattrick. „Ale ve vítkovické juniorce jsem je dával docela často, hrál jsem s výbornými spoluhráči, takže nám to tam padalo. Ale poslední hattrick se mi povedl proti Kazachstánu na mistrovství světa dvacítek,“ vzpomíná juniorský reprezentant na další parádní představení.


V kanonýra se proměnil i přesto, že v Šumperku hrál bránící křídlo v útoku střízlíků vedle Nahodila a Obdržálka. „Jsme malí, do těla moc nehrajeme, musíme všechny okolo přebruslit,“ usmívá se Káňa. „Četli jsme jim rozehrávku, dostávali se do protiútoků a dávali góly. Naše nejlepší obrana je útok.“


„Hattrick hero“ teď bude muset sáhnout do pěněženky. „Pokladník Lukáš Sláma se mi ještě neozval, ale kluci říkali, že mě to bude stát kolem pětistovky. Ale spíš dojde na nějakou svačinku, třeba tataráček.“