Havlíčkobrodští Rebelové zahájili přípravu už před týdnem, předevčírem se na ledě poprvé objevili i hráči jihlavské Dukly.


A trenér Petr Vlk své svěřence hned od začátku nikterak nešetří. „Od zítřka (dnes – pozn. red.) už pojedeme dvoufázově. Do toho se zapojí ještě suchá příprava a posilovna,“ hlásí okamžitě.


Přesto však je Vlk k hráčům prozatím trochu benevolentnější než obvykle.


„V téhle fázi jsou tréninky převážně o tom srovnat se s výstrojí, spousta kluků má nové chrániče a tak dále,“ konstatuje hlavní trenér Dukly. „Samozřejmě na některé věci se už nyní dbát musí, ale zatím jsme se vším spokojeni. Pomaličku ale budeme hráče tlačit do některých věcí, které budeme vyžadovat a hráči to budou muset respektovat,“ dodává vzápětí.


Na ledě má Vlk k dispozici všechny hráče, včetně obránce Lukáše Komárka, který je v Jihlavě na zkoušce ze slovenské Skalice. Případné další posily se prý budou řešit až v půlce srpna.


„V téhle fázi přípravy budeme trénovat v tom složení, v jakém jsme teď, a uvidíme v půli srpna. Tam se totiž ještě mohou vyvrbit nějaké posily z extraligových mančaftů. Ale uvidíme, jak to všechno dopadne. My jsme otevření všem možnostem, ale kdyby to nedopadlo, tak z toho smutní nebudeme,“ tvrdí staronový jihlavský kouč.


Spokojen s dosavadním průběhem přípravy je i havlíčkobrodský trenér Petr Novák.


„Jsme teprve na začátku, ale zatím jsem spokojený. Hráči si pomalu zvykají na novou výstroj, na nový pohyb a teprve v úterý jsme do toho při tréninku trochu více šlápli. První tréninky byly seznamovací, protože hráči nebyli čtyři měsíce na ledě,“ připomíná Novák.


Jediným týmem, který ještě nevyjel na led, je Horácká Slavia. V Třebíči se hráči ode dneška opět připravují na suchu a čekají, až se na jejich stadionu namrazí led. Jejich první trénink na zimním stadionu je plánován na pondělí 2. srpna.