Ze zástupců Vysočiny je na tom zatím nejlépe jihlavská Dukla. Naopak na úplném dně tabulky se krčí třebíčská Horácká Slavia.

HC DUKLA JIHLAVA

7. místo, skóre 36:34, 22 bodů


Tým kouče Dvořáka prohrál úvodní dva zápasy, jenže pak se zvedl šesti výhrami v řadě. Útlum přišel až po prohraném derby v Havlíčkově Brodě, po kterém následovala ještě ztráta s Kometou a propadák v Chrudimi.


„Bodů máme poměrně dost. Ale hráli jsme devět zápasů doma a jen šest venku,“ upozorňuje zkušený kouč.


„Doma jsme sice třikrát prohráli, ale přehrála nás jen Kometa,“ připomíná Dvořák těsné prohry s Vrchlabím a Chomutovem.


„Kdybychom v dalších patnácti zápasech vybojovali zase 22 bodů, byl bych spokojený,“ dodává lodivod, kterého trápí hlavně mizerná produktivita v koncovce. „Ale střed tabulky je hodně vyrovnaný.“


Tým těží hlavně ze souhry první lajny, které dominují matadoři Bakus a Hodek. Co by se asi s týmem stalo při zranění jednoho z nich? „Hlavně to nepřivolávejme,“ pousmál se hořce Dvořák.


Přínos dvou nejproduktivnějších hráčů celé soutěže se ještě víc zvýrazňuje v přesilovkách.


„Při hře pět na pět jsme moc gólů nedali,“ uznává kouč červenožlutých.


HC REBEL HAVLÍČKŮV BROD


9. místo, skóre 38:40, 21 bodů


Deváté místo a jednadvacet bodů na kontě, to je prozatímní vizitka hokejistů HC Rebel. „S postavením v tabulce jsme spokojení. Bodů máme trochu nad plán, který jsme si vytyčili,“ tvrdí trenér Havlíčkova Brodu Petr Novák.


Další plány vedení týmu z Kotliny nemění. „Máme jednoznačný cíl. S mladým kádrem, který máme k dispozici, udržet soutěž,“ opakuje už poněkolikáté šéf brodské střídačky.


Dosavadní výsledky chtějí Rebelové potvrdit i v odvetách. „Pokud budeme hrát podobně jako dosud, tak budeme spokojení. Postavení v tabulce nám zaručuje klidný střed tabulky, i když odstup týmů za námi je nepatrný,“ uvědomuje si Novák.


„V tabulce pravdy jsme asi na nule, protože jsme hráli víckrát venku než doma. Teď se to otočí. Já si přeji, abychom hráli jako proti Kadani v poslední třetině nebo zápas v Benátkách,“ dodal.

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ


16. místo, skóre 30:48, 8 bodů


Mladý třebíčský tým se ne a ne odpoutat ode dna tabulky. Tým trenérů Kamila Pokorného a Luboše Slámy zatím dokázal vyhrát jen třikrát.


„Bodově jsme propadli. Měl jsem představu, že získáme zhruba 20 bodů. To se nám zdaleka nepovedlo, máme velký deficit,“ trápí Pokorného. „Ale herně jsme nepropadli. Minimálně deset zápasů jsme odehráli kvalitně.“


I chomutovský trenér Martin Pešout uznal, že tak jako Třebíč jeho tým nikdo nepřehrál.


„Bohužel nás opakovaně zradila koncovka,“ pojmenovává Pokorný největší problém týmu.


Jen jednou v sezoně třebíčští střelci skórovali čtyřikrát. V pondělí v Olomouci. A hned byly tři body v kapse.


„Mladé mužstvo nemá tolik zkušeností z vypjatých fází zápasu. Naopak soupeři se zkušenými hráči dokázali uspět, i když třeba tahali za kratší konec provazu,“ srovnává.


I když na předposlední Beroun ztrácí Horácká Slavia šest bodů, kouč a sportovní manažer Pokorný burcuje: „Psychicky je to hrozně náročné, ale cítím na hráčích, že jim těch patnáct zápasů nějakou zkušenost dalo.“

JIŘÍ BÁRTA
JAN HAMMER