JIHLAVA – H. BROD 3:2 p


Do derby oba rivalové vlétli velmi ostře a k vidění bylo několik tvrdých střetů. Šance se začaly rodit až posléze. Ani jeden z týmů je však nevyužil. Skóre se tak měnilo až v 10. minutě. Šulc vteřinu před koncem přesilovky Rebelů nahodil puk před branku a ten propadl až za Řehořova záda. Jihlava mohla odpovědět vzápětí. Po skvělé přihrávce Čachotského byl sám před Furchem Zeman, ale nedal.


Dukle se povedlo vyrovnat až za dvě minuty. Mareš našel před brankou Stránského, který tečoval puk za záda havlíčkobrodského brankáře. Žlutočervení se mohli dokonce ujmout vedení. V přesilovce však Bezděk trefil jen tyč, a do přestávky se tak už skóre neměnilo.


Hned na začátku druhé dvacetiminutovky tak udeřili znovu Rebelové. Po Šulcově nahození se nejlépe zorientoval před brankou domácích Knotek a poslal puk za Řehořova záda. O minutu později mohlo být pro Duklu ještě hůř. Po chybě jihlavské obrany se řítil sám na jihlavského brankáře Stromko, ale domácí opora předvedla skvělý zákrok.


Dukla se pokoušela o vyrovnání, ale své šance neproměnili Malena ani Bakus. Havlíčkobrodští se spokojili s bráněním středního pásma a podnikali nebezpečné protiútoky. Ani jeden z týmů však už branku nevstřelil, a tak šli do šaten spokojenější hosté.


Ve třetí části zavřel Brod jihlavské hokejisty na dlouhou dobu před jejich branku. Domácí jako by se nemohli dostat do tempa. Rebelové však ve svých šancích selhávali. Při samostatném nájezdu trefil brodský Ondráček jenom tyč, a tak přišel trest. Čachotský se před brankou dostal k odraženému puku a backhandem srovnal skóre. Rebelové poté měli k dispozici dvě přesilové hry, ani ty však nedokázali využít a tak se muselo prodlužovat.


V prodloužení se dlouho hrálo spíše opatrně, poté však začala otěže přebírat Jihlava. Jenže svých několik šancí nedokázala využít. Dočkala se až v 66. minutě, kdy se před Furchem zjevil Čachotský a blafákem zavěsil.

Branky a nahrávky: 16. Stránský (Mareš), 52. Čachotský, 66. Čachotský – 10. Šulc (Třetina), 22. Knotek (Šulc). Rozhodčí: Kubičík – Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. Diváci: 3357. Třetiny: 1:1, 0:1, 1:1 – 1:0. Jihlava: Řehoř – Malena,Staněk, Dobrovolný, Ficenc, Takáč, Chvátal – Čachotský, Zeman, Hodek – Rytnauer, Bakus, Bezděk – Szturc, Mareš, Stránský – Suk, M. Krupka, L. Krupka. Havlíčkův Brod: Furch – Soldán, Vyhlídal, Šulc, Jelínek, Soldán, Jebavý, Pavlík – Endál, Třetina, Knotek – Holec, Němec, Svoboda - Borovanský, Stromko, Ondráček – Smith, Doležal, Vrdlovec.

TŘEBÍČ - VRCHLABÍ 4:2


Domácí nezačali nejlépe. už po 22 vteřinách prohrávali, když Vrchlabí dokázalo z perfektně sehraného přečíslení skórovat. Třebíč se na odpověď zmohla až v 15. minutě. Káňa dorazil střelu od modré.


Druhé dějství vypadalo ze strany Horácké Slavie lépe. V 31. minutě třebíčské ochozy konečně dočkaly vedoucí branky Šedivého. O šest minut později však Vrchlabí dokázalo vyrovnat. Vítězství ve druhé třetine však domácí opět strhli na svou stranu. Michal Kempný předvedl perfektní střelu od modré, kterou vymetl horní roh vrchlabské svatyně.


V poslední části dokázala Třebíč ve 47. minutě navýšit svůj náskok na dvě branky, když se podruhé v zápase prosadil Káňa.

Branky a nahrávky: 15. Káňa (Ostrčil), 31. Šedivý (Gula), 40. Kempný (Burian), 48. Káňa (Dolníček) - 1. Rusnák (Tvrdek, Filip), 38. Gengel. Rozhodčí: Vampola - Flégl, Šperl. Diváci: 2630. Třetiny: 1:1, 2:1, 1:0. Třebíč: Francouz - Ostrčil, Gula, Kania, Koktan, Hrbáček, Kaláb, Kempný, Sedláček - Káňa, Dolníček, Šedivý - Rod, Nahodil, Obdržálek - Přibyl, Zahradník, Fila - Burian, Ostřížek, Stejskal. Vrchlabí: Ševčík - Matějíček, Vála, Čížek, Bendík, Chmelíř, Chaloupka, Mikšovský, Novajovský - Tvrdek, Filip, Rusnák - Gendel, Čurilla, Klimt - Kubeš, Hubáček, Procházka - Adres, Zíma, Látal.
Ostatní výsledky předkola play off: Znojmo - Benátky 4:3, Kadaň - Tábor 4:2.

JOSEF JAKOUBEK
EDITA PALKOVIČOVÁ