V dresu Třebíče, která se aktuálně nachází na šesté příčce prvoligové Chance ligy, zatím odehrál tři zápasy. „Snažím se do toho hlavně co nejrychleji dostat, po takové době to není sranda. Klukům se daří, jsou vysoko v tabulce, tu pohodu jim nechci zkazit,“ říká Beránek i přesto, že se jeho úvodní třebíčská utkání nesla v duchu prohry.

Nový trenér třetiligových fotbalistů Znojma David Langer.
Neschopnost asociace nutí kluby porušovat nařízení, míní trenér Znojma Langer

I tak ale myslí pozitivně. „Kluci jsou super, v týmu je pohoda a fajn nálada. Budu rád, když pomůžu k postupu do play-off, případně i potom,“ dodává hokejový forvard.

V příští sezoně už však v Třebíči pravděpodobně nezůstane, plány totiž má jiné. Spolu se zbytkem původního znojemského kádru se hodlá vrátit do mezinárodní soutěže Ice Hockey League (dříve EBEL – pozn. red.), kde před letošní koronavirovou pauzou odehráli devět sezon. „Původní znojemské jádro se určitě vrátí. Tým pak doplní kvalitní hráči a za rok můžeme zase do Rakouska. Jsem si jistý, že poskládáme kvalitní tým a návrat bude bez obtíží. Doba byla špatná, museli jsme odejít, ale jedna roční přestávka nic nemění,“ líčí Beránek.

Petr Beránek
narozen: 8. července 1993 (27 let)
hůl: levá
pozice: útočník
výška: 186 centimetrů
váha: 94 kilogramů

Zpět do mezinárodní hokejové soutěže, které se každoročně účastní týmy z Rakouska, Maďarska, Itálie či Slovenska, se útočník původem z Brna těší. „V České republice jsem toho letos zatím moc neodehrál, rakouská soutěž je ale určitě kvalitnější. A to nejen co se týče hráčů, ale také z hlediska hokeje. Netvrdím, že v první lize nejsou kvalitní hokejisté, právě naopak. V Rakousku se však hraje mnohem útočnější hokej než u nás, a to mi vyhovuje,“ doplňuje.

Vítězkou finále 93. ročníku Pardubické juniorky. Mistrovství ČR jednotlivců v kategorii staršího dorostu 2020 na kurtech LTC pod Zámkem v Pardubicích se stala Sára Bejlek.
Tenisová naděje pod taktovkou Nadala. Česku se teď vyhýbám, říká Sára Bejlek

Návrat do Třebíče byl pro Beránka nostalgický, právě v tomto klubu na sebe totiž poprvé hokejově upozornil, a to v dorostenecké extralize v sezoně 2007/2008. „Na své angažmá v Třebíči jsem si samozřejmě vzpomněl, ale od dorostenců už uplynula dlouhá doba. Některé kolegy znám, jenže z těch, kteří mě trénovali nebo se kterými jsem hrál, už v Třebíči moc nezbylo,“ popisuje hráč, který se díky tehdejším úspěchům v klubu z Vysočiny stal stabilním článkem českých mládežnických reprezentací.

ELIŠKA NOVÁKOVÁ