Domácí Medvědi stále ještě patří mezi ohrožené druhy. K pojištění prvoligové příslušnosti i pro příští rok jim stačí získat jediný bod z posledních dvou zápasů.


Dnes mají proti Horácké Slavii ideální příležitost. Hostům už o nic nejde a navíc se jim na Medvědy letos nehraje vůbec dobře.
„My už samozřejmě můžeme hrát uvolněněji. Každopádně budeme hrát sportovně. Uvidíme, jestli bude lepší koncentrace a strach domácích, nebo ta naše uvolněnost. To ukáže až samotný zápas,“ zamýšlí se kouč Horácké Slavie Kamil Pokorný.


„Poslední utkání v Berouně jsme sehráli velice dobře, třeba na něj navážeme,“ připomíná výhru v prodloužení v 5. kole skupiny play out.


Nastoupí i mazáci


„Víme, že je Beroun velmi dobrý v obraně a naopak se trošku trápí v útočné fázi,“ opakuje známá fakta.
Týmu z Vysočiny, který si prvoligovou jistotu vybojoval minulý týden v Mostě, dnes pomohou beci Hrbáček se Sedláčkem, kteří pro zápas v Porubě dostali volno.


Návratem třicátníků do sestavy tak o něco vzroste věkový průměr družstva. Vždyť soubor třebíčských mladíků, kteří dostali důvěru trenérů pro minulý zápas, nedosáhl v průměru ani 21 let.


„Obranu tentokrát budeme mít zkušenější,“ srovnává Pokorný.


Třebíčští ale musí oželet služby Stejskala s Havranem. „Pouštíme je na středeční kolo do Jindřichova Hradce (hraje druhou ligu, skupinu Západ – pozn. red.), kam mají vyřízený střídavý start. Trenér je chce vidět před play off,“ vysvětluje kouč.


Stejně jako v Porubě tak znovu dostanou příležitost mladíci z juniorky a širšího kádru. „Celá čtvrtá lajna je složená z mladíků, ve třetí je junior David Vítek,“ prozrazuje Pokorný.


Míča, nebo Ondrůj?


Třebíčský lodivod ale zůstává tajemný v otázce gólmanů. Nastoupí dvaadvacetiletý Pavel Míča, nebo se dočká svého vůbec prvního startu za seniorské áčko teprve dvacetiletý Petr Ondrůj?


„Řešíme to, máme k dispozici oba, zatím to nechci ventilovat, dokud to neví oni sami.“


Druhé utkání skupiny play out se hrát nebude. Poruba totiž do Mostu nedorazí. Jako důvod HC VOKD Poruba uvedl rozsáhlou marodku. Most tak přijde lacino ke třem bodům, protože zápas bude pravděpodobně ve prospěch Severočechů kontumován.