JIHLAVA – PARDUBICE 4:3 pp

Dukla úterním vítězství na západě Čech získala sebevědomí, to s celou sezonu deptanými Pardubicemi porážka s Českými Budějovicemi brankou v poslední minutě pořádně zacloumala. Jihlavští hokejisté byli od úvodní buly lepším týmem, více se tlačili do koncovky. Sice nevyužili dvě přesilovky, ale uspěli ve hře čtyři na čtyři. Čtyři sekundy před vypršením 13. minuty po vyhrané buly a střele Kajínka se totiž dostal k puku nehlídaný R. Hubáček a blafákem vykoupal gólmana Růžičku.

Uběhly sotva dvě minuty a už to bylo o dva góly. To hrála Dukla zkrácenou přesilovku a tu také bleskurychle využila. Tentokrát pálil od modré Kaláb, vyražený puk sebral Seman, který viděl před odkrytou brankou volného Zemana, jenž propasíroval puk za brankovou čáru. Za dalších dvacet sekund dorážel tentokrát Březina a Růžička se tentokrát vytasil s perfektním zákrokem. Přesilovku hrály v závěru i Východočeši a po odvážném průniku Tomášek kolem tří jihlavských hráčů snížil osm sekund před sirénou na 2:1.

„Po první třetině jsme měli vést výraznějším rozdílem, ale bylo to jen o gól. Bohužel přišla chybička v obraně. V kabině jsme si řekli, že nás to nesmí poznamenat a musíme bojovat dál," uvedl Filip Seman.

To skomírající hosty, kteří tahali evidentně za kratší konec provazu, nabudilo, a ve druhé třetině se jim podařilo vyrovnat. Opět se tak stalo v přesilové hře. Škarek nejdříve vyrazil střelu P. Sýkory, ale puk se po chvíli dostal znovu ke střelci a jeho pokus šikovně tečoval Nahodil – 2:2. Pak ještě střela Diviše lízla horní tyčku.

Patrik Eliáš
Eliáš se do NHL nevrátí, oznámil konec kariéry

Třetí třetina začala pod taktovkou Dukly. Pardubický gólman Růžička potvrdil, že nemá v baráži nijak oslnivou formu a pokus Semana si sám srazil do sítě. Pak zase zabrali Východočeši, ale střely Čáslavy a Schause gólem neskončily. Pardubice se dostaly do tlaku a na stranu extraligisty se přiklonilo i štěstí. Sklepnutí Nahodila se totiž nějakým záhadným způsobem dostalo za brankovou čáru. Kapitán Tomáš Čachotský sice reklamoval postavení útočícího hráče v brankovišti, ale bez úspěchu.

„Byl to typický gól pro play-off nebo baráž, mančaft se snaží puk jakkoliv do branky dotlačit a jim se to povedlo," posteskl si Seman.
V prodloužení potvrdila Dukla, že je to ve stávající sezoně její silná stránka. Ve hře tři na tři měla více navrch a zápas ukončil v čase 62:50 Filip Seman. Kaláb ho totiž vyslal do brejku a Seman střelou nad lapačku rozjásal tribuny.

„Když se hraje v prodloužení tři na tři a oba týmy mají jistý bod, tak se hraje útočněji. Když se nevyužije přečíslení tři na dva, tak přicházejí zpravidla brejky. Já jsem dostal od Tomáše Kalába pěknou přihrávku na modrou a pak už jsem myslel jen na jediné: ‚Dej gól, dej gól.' A vyšlo to," usmíval se autor dvou gólů a jedné nahrávky a k vedení Dukly v baráži fanouškovsky a se smíchem dodal: „Po dvou kolech vedeme baráž, měli by pískat konec."

Branky a nahrávky: 13. R. Hubáček (Kajínek), 15. Zeman (F. Seman, Kaláb), 41. F. Seman (Čachotský), 63. F. Seman (Kaláb) - 20. D. Tomášek, 34. Nahodil (P. Sýkora, Trončinský), 57. Nahodil (M. Kaut, Čáslava). Rozhodčí: Hodek, R. Čech - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:2. Diváci: 6 200. Třetiny: 2:1, 0:1, 1:1 – 1:0.

Tomáš Kaláb.
Obránci zastínili útočníky. A Dukla brala první výhru