JIHLAVA – ÚSTÍ N. L. 3:1

Poslední tým tabulky na ledě favorita v první třetině držel sympaticky krok a dostal se i do několika zajímavých palebných situací. Tůma ani Volf však své příležitosti nevyužili, a tak udeřilo na druhé straně. V 8. minutě se dostal po vypíchnutí Tůmovy přihrávky do samostatného úniku Pekr a nájezd zakončil rutinérsky gólem – 1:0. Na další velkou šanci se čekalo do konce 18. minuty, ale střelu Harkabuse vytěsnil lapačkou skvěle mimo branku Stezka.

Druhá třetina se pak hrála za velké herní i střelecké převahy Dukly. Jenže Pekr podruhé už na Stezku nevyzrál a Jiránek jen orazítkoval tyč. Ve 39. minutě pak Werbik nedokázal nadvakrát dostat puk do ústecké branky, ačkoliv její strážce neměl hokejku.

Branky tak začaly padat až v závěrečném dějství. Už po devíti odehraných sekundách skóroval D. Tůma, když mu přenechal puk Werbik. Zanedlouho pak svůj první start za Ústí okořenil gólem exreprezentant Vladimír Eminger, ale v 51. minutě šel za katr na čtyři minuty Weinhold a jeho dvě sekery potrestal v přesilovce tvrdou střelou J. Pohl. Dukla pak mohla ještě navýšit skóre, protože hosté se tlačili do útoku, ale už se tak nestalo.

Branky a nahrávky: 8. Pekr, 41. D. Tůma (Werbik), 53. J. Pohl – 44. Eminger (T. Jandus, Chrpa). Rozhodčí: Přikryl, Šindel – Hejl, Komínek, vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Třetiny: 1:0, 0:0, 2:1.
Jihlava: Brož – Kajínek, L. Doudera, D. Váňa, J. Pohl, Štindl, Mareš, Vála – D. Tůma, Werbik, T. Havránek – Anděl, Skořepa, Pekr – Jiránek, Zeman, Dostálek – Harkabus, M. Hlinka, Osmík. Ústí nad Labem: Stezka – Eminger, Hes, Weinhold, Jeřábek, M. Zdvořáček, Mert, Zukal – Severa, Vrdlovec, L. Volf – Jánský, T. Jandus, Chrpa – Tůma, Davídek, Krliš – Planý, Čermák, Jícha.

BENÁTKY N. J. - TŘEBÍČ 3:4 sn

V první desetiminutovce zápasu se střelci činili. Na začátku 3. minuty hrála Horácká Slavia přesilovka a Nedvídkova tečovaná střela jedním z bránících hráčů šla do protipohybu Schwarze. Prakticky totožná situace se stala o dvě minuty později a rázem to bylo o dvě branky. Přesilovku si pak zahráli i benátečtí hokejisté a tentokrát byl úspěšný od modré čáry Maier. Jenže za minutu a půl přihrával Mlynář a puk srazil mezi betony Schwarze obránce Uřídil – 1:3.

Domácí tým ve střelecky produktivní třetině však snížil a bylo znovu v přesilovce po střele Nika. Ve druhé třetině se nejvíce plnily kolonky trestů a při jednom z nich v oslabení ujel Psota, natlačil se před Szathmáryho a pěknou střelou vyrovnal.

Hned v nástupu do třetí třetiny mohl hostům vrátit vedení Kusko, ale Schwarz chytil i následnou dorážku Nováka. Pak měly oba týmy možnost rozhodnout zápas. Benátky měly dokonce k dispozici 20 sekund dvojnásobné početní výhody a trestné střílení Bittnera. Na druhé straně spálili šance Vodný a v prodloužení Raška. Rozhodnout tak musely nájezdy, v nichž rozhodl utkání v šesté sérii střelou do šibenice Silvestr Kusko.

Branky a nahrávky: 7. Maier (Bittner, D. Špaček), 18. Niko (Psota, Husa), 34. Psota (A. Dlouhý) – 3. Nedvídek (Szathmáry, Vl. Brož), 5. Nedvídek (Raška, Kusko), 9. Mlynář (Nedbal, V. Čejka), rozhodující nájezd Kusko. Rozhodčí: Grech, Veselý – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 6:8, navíc Vágner (Třebíč) 10 min. osobní trest, využití: 3:2. Diváci: 185. Třetiny: 2:3, 1:0, 0:0 – 0:0. Benátky nad Jizerou: Schwarz – Husa, Niko, Maier, T. Hanousek, Aubrecht, Jan Bednář, Uřídil – Psota, J. Mikyska, A. Dlouhý – Průžek, Bittner, D. Špaček – Čech, Braid, Wiencek – Klapka, Burda. Třebíč: Jekel – Szathmáry, Bilčík, Vl. Brož, L. Vágner, Nedbal, V. Čejka, R. Čermák – Mlynář, Raška, Vodný – Havlát, Nedvídek, Kusko – Paták, Tadeáš Král, Malec – M. Novák, Škvrně, J. Čejka.

Lukáš Krpálek.
Krpálek po jedenácté Judistou roku